J.K. Rowling, cea mai influentă femeie britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
J.K. Rowling
J.K. Rowling

Scriitoarea J.K. Rowling, creatoarea seriei „Harry Potter", a fost desemnată cea mai influentă femeie din Marea Britanie, surclasând-o pe regina Elisabeta a II-a. Clasamentul a fost realizat cu ocazia celei de-a 100-a aniversări a National Magazine Company, care publică circa 20 de reviste în această ţară.

400 de milioane de cărţi vândute

Redactorii-şefi ai publicaţiilor acestei companii i-au oferit titlul de cea mai influentă femeie britanică scriitoarei multimilionare J.K. Rowling, pentru calităţile sale literare şi morale. Pe locul al doilea s-a clasat Victoria Beckham, soţia fotbalistului David Beckham şi fostă membră a trupei Spice Girls, care s-a lansat în modă. Victoria Beckham o precedă pe regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, aflată pe poziţia a treia. În primele 10 locuri din top se mai regăsesc Samantha Cameron, soţia premierului britanic David Cameron, dar şi creatoarea de modă Vivienne Westwood.

J.K. Rowling, în vârstă de 45 de ani, care în urmă cu peste zece ani era o mamă singură ce trăia din banii statului, a devenit cel mai bine plătită scriitoare din istorie. Cele şapte volume ale francizei „Harry Potter" au fost traduse în peste 67 de limbi străine. Cărţile au fost vândute în peste 400 de milioane de exemplare, în mai mult de 200 de ţări. Adaptările pentru marele ecran ale acestor volume au generat încasări de peste 5,4 miliarde de dolari. Volumele tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind tânărul vrăjitor Harry Potter, care trece printr-o serie de aventuri spectaculoase, într-o lume fantastică.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite