Cei mai profitabili actori de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Sam Worthington, Daniel Radcliffe  şi Taylor Lautner
De la stânga la dreapta: Sam Worthington, Daniel Radcliffe şi Taylor Lautner

Sam Worthington, Daniel Radcliffe, Taylor Lautner şi Jaden Smith (12 ani) sunt tinerii actori ale căror filme au fost în top la box-office-ul american. „Entertainment Weekly“ a publicat un top al actorilor cu vârste mai mici de 40 de ani ale căror filme au avut cele mai mari încasări pe continentul american.

Sam Worthington (34 de ani, pe primul loc în clasament) a dat lovitura cu doar trei roluri importante. „Avatar",

Înfruntarea Titanilor" şi „Terminator Salvation" au cumulat, pe continentul american, încasări de un miliard de dolari şi o medie de 349,6 milioane de dolari pe film.

Pe locul al doilea se află Daniel Radcliffe (21 de ani), interpretul lui Harry Potter, rol pe care l-a jucat de şapte ori şi care a generat încasări medii de 244,7 milioane de dolari şi un total la box-office de 1,7 miliarde de dolari. Taylor Lautner (18 ani, locul trei) a avut patru roluri importante şi încasările totale de 746,5 milioane de dolari (media pe film - 186,6 milioane de dolari).

Pe locul patru se află puştiul de 12 ani Jaden Smith, cu două roluri principale („În căutarea fericirii" şi „Karate Kid 2"). Încasările de 340,2 milioane de dolari şi o medie de 170,1 milioane de dolari sunt meritorii pentru fiul actorului Will Smith. Pe locul cinci se află Robert Pattison (24 de ani) cu cinci roluri importante, o medie de încasări pe film de 161,8 milioane de dolari şi încasări totale de 809,2 milioane.

„Lupii tineri" din Cetatea filmului

Locul al şaselea îi revine lui Orlando Bloom (33 de ani, opt roluri importante, printre care „Stăpânul inelelor, „Piraţii din Caraibe", „Regatul Cerului") cu încasări totale de 1,2 miliarde de dolari şi o medie de 155,8 milioane de dolari pe film.

Shia LaBeouf (24 de ani, nouă roluri importante, printre care „Transformers" şi „Indiana Jones: Regatul Craniului de Cristal") se află pe locul şapte. Filmele sale au încasat 1,3 miliarde de dolari (o medie de 144,8 milioane de dolari pe film).

Tobbey Maguire (35 de ani) este pe locul opt. Filmele sale au generat încasări de 1,4 miliarde de dolari şi o medie de 138,2 milioane de dolari. Locul al nouălea îi revine actriţei din „Avatar" Zoe Saldana (32 de ani). Saldana a avut nouă roluri principale în filme cu încasări de 1,2 miliarde de dolari (o medie de 132,2 milioane de dolari pe film).

Pe locul 10 se află Hayden Christensen (29 de ani, opt roluri importante, cel mai profitabil fiind cel din „Star Wars"). Peliculele sale au încasat 858,2 milioane de dolari având o medie de 107,3 milioane de dolari pe film. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite