Eurovision, un nou start în carieră pentru artiştii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăistariu a cucerit Europa cu „Tornero“, după clasarea pe locul 4, iar trupa Sistem a avut o cotă mai bună după ce a câştigat bronzul. Un loc fruntaş la Eurovision reprezintă un impuls pe plan profesional, dar nu garantează succesul în toate cazurile.

Mihai Trăistariu, care s-a poziţionat pe locul al patrulea la ediţia din 2006, cu melodia „Tornero", a fost un norocos. Evoluţia de la Eurovision l-a propulsat la nivel internaţional. „Acest concurs mi-a făcut mult bine pentru că piesa mea a ajuns un hit în multe ţări", a declarat cântăreţul pentru „Adevărul".

Mai citiţi şi:

Sprijin scoţian la Eurovision pentru Paula şi Ovi

Emoţiile românilor la Eurovision

Întrebat cum crede că îi va ajuta pe Paula şi pa Ovi acest concurs, Trăistariu a declarat: „În mod normal, concursul acesta nu te ajută decât să-ţi creşti popularitatea pentru moment. Nu câştigi vreun ban, dar începi să fii mai invitat prin emisiuni şi la concerte".

În cazul lui, însă, lucrurile s-au derulat altfel. „Radiourile simt nevoia să difuzeze ceva de la Eurovision şi am avut bafta că m-au ales tocmai pe mine. Am intrat pe radiouri din 29 de ţări din Europa, care au difuzat «Tornero»", mai povesteşte Trăistariu, precizând că şi în ziua de azi câştigă bani din drepturile de autor pentru difuzarea melodiei la nivel internaţional.

„Ne-a crescut cota"

Zoli, liderul trupei Sistem (care alături de luminiţa Anghel a câştigat locul 3 la Eurovision), spune că performanţa din concurs te poate ajuta sau nu. „Nu ştiu cât de mult îi va ajuta acest rezultat pe Paula şi pe Ovi. Asta depinde de cât de mult vor cânta împreună. El este din Norvegia, ceea ce face lucrurile mai dificile... Dar, dacă se mută în România, ar putea avea mai mult succes", crede Zoli.

Artistul spune că în cazul trupei Sistem lucrurile au mers mult mai bine după Eurovision. „Pe noi ne-a ajutat foarte mult. În străinătate nu am cântat mult, dar în România am avut mai multe show-uri, la alte preţuri. Ne-a crescut cota", a mărturisit el.

Evoluţie

Dintre ţările clasate mai bine decât România în semifinală, doar Turcia s-a situat deasupra noastră în finală.

A doua semifinală
1 Turcia- 118 p
2 Azerbaidjan- 113 p
3 Georgia- 106 p
4 România- 104 p
5 Danemarca- 101 p
6 Armenia- 83 p
7 Ucraina- 77 p
8 Israel- 71 p
9 Irlanda- 67 p
10 Cipru - 67 p

Top 10 finală
1 Germania- 246 p
2 Turcia- 170 p
3 România- 162 p
4 Danemarca- 149 p
5 Azerbaidjan- 145 p
6 Belgia- 143 p
7 Armenia- 141 p
8 Grecia- 140 p
9 Georgia- 136 p
10 Ucraina- 108 p

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite