Emoţiile românilor la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Seling şi Ovi au avut ieri ultima repetiţie înainte de finală, în faţa a 10.000 de oameni. Cu o noapte înainte de marele show, Ovi a visat că este câştigătorul Eurovision, iar Paula s-a arătat încrezătoare în sine.

Ziua de sâmbătă a început devreme la Telenor Arena, asemenea tuturor zilelor din această săptămână. Reprezentanţii celor 25 de ţări care urmau să participe la finala de aseară aglomerau holurile din spatele scenei, împărţindu-se între cabinele de machiaj, cele de probă şi camera în care era montată o plasmă imensă, la care se putea urmări ce se întâmpla pe scenă.

Paula şi Ovi, locul 3 la Eurovision / Aici le poţi trimite un mesaj direct celor doi!

Vocalizele de dimineaţă

Paula şi Ovi, împreună cu cele patru fete din backing vocals, au fost prezenţi de dimineaţă în cabina rezervată României. Au început, ca de obicei, cu vocalize. Ca în fiecare dimineaţă, cei doi au stat de vorbă prin telefon cu doamna Duţescu, care îi ajută să-şi încălzească vocile. Profesoara i-a ascultat de la celălalt capăt al firului şi le-a dat tonul pentru fiecare notă.

Paula s-a folosit de fiecare moment liber al zilei pentru a face vocalize, dar ieri, ca înainte de orice spectacol, a redus vorbele la minimum, comunicând numai prin gesturi. Artista ţine cu sfinţenie la acest obicei, fiind extrem de riguroasă atunci când e vorba de propria voce.

Emoţiile n-au fost resimţite în jurul lor, cei doi fiind foarte siguri de cântecul şi de prestaţia lor. Au glumit şi au comunicat mai mult prin semne, iar atmosfera dintre ei era cea a unor oameni care au câştigat deja. De altfel, Ovi a povestit că s-a gândit în permanenţă la victorie, astfel încât a şi visat că el şi Paula au fost chemaţi pe scenă ca învingători ai concursului.

Cei doi se pot considera câştigători pentru că au fost aleşi de public şi de juriu să reprezinte România şi, mai ales, pentru că au trecut cu brio peste una dintre cele mai grele semifinale ale Eurovisionului din ultimii ani.

Dans pe „Playing With Fire"

La ultima repetiţie cu public, Paula şi Ovi au fost energici şi siguri pe ei, oferind o altă reprezentaţie ireproşabilă, motiv pentru care cei doi au fost aplaudaţi pe măsură. Dacă în primele rânduri publicul este obligat de către organizatori să stea pe scaune pentru a nu se lovi de camere, de la jumătatea sălii spre spate are loc o adevărată petrecere cu dans.

Spectatorii răsfiraţi printre rânduri şi în afara lor au aclamat fiecare melodie cântată pe scenă, fără să mai ţină cont de naţionalitatea artiştilor. Oamenii s-au transformat într-o mare familie a cărei distracţie comună a fost Eurovision.

Băimărenii au fost alături de Paula Seling

image

Părinţii Paulei Seling şi-au susţinut fiica din faţa televizorului   Foto: Monika Krajnik

image

Maria şi Ruben Seling, părinţii Paulei, sunt alături de fiica lor la fiecare eveniment în care evoluează. „De obicei mergeam cu Paula la concerte şi rămâneam în culise, pentru a o încuraja. Pentru mine a rămas tot un copil, care are nevoie permanentă de susţinere", mărturiseşte mama Paulei.

Cei doi se implică emoţional la fiecare concurs de muzică pe care-l urmăresc. „Ne place să alcătuim un top al nostru şi pot să spun că rar ne abatem de la rezultatele celor care jurizează", a explicat Ruben Seling.



Acesta este mândru de talentul fiicei sale. „Fără a deveni subiectivi, Paula are harul de a transmite publicului trăirile ei prin fiecare notă căreia îi dă glas. Sincer, nu o văd făcând playback pentru că, astfel, nu ar mai avea acelaşi impact asupra ascultătorilor ei", adaugă şi Maria Seling.

Maramureşenii au aşteaptat cu sufletul la gură marea finală Eurovision.  Băimărenii au urmărit concursul în direct, în mai multe baruri şi cluburi din oraş. Printre ei s-a aflat şi Diana Hitter (foto),fostă colegă de grădiniţă a Paulei, care a rămas o mare admiratoare a cântăreţei.

Totodată, patronul unor baruri din Baia Mare a pregătit o seară memorabilă pentru fanii celor doi. „Am avut steguleţe tricolore, iar clienţii au urmărit în direct concursul. O apreciez mult pe Paula Seling şi suntem mândri că este băimăreancă de-a noastră" a declarat Peter Torok.

Tatăl lui Ovi: „Doamne ajută!"

image
image

Părinţii lui Ovi, emoţionaţi înainte de finală 

image

Părinţii lui Ovidiu Cernăuţeanu au stat ieri-seară, înainte de marea finală a Eurovision, cu sufletul la gură. Ana şi Constantin Cernăuţeanu erau pregătiţi să urmărească la televizor evoluţia fiului lor.

Tatăl artistului n-a reuşit să-l prindă la telefon după semifinala de joi şi a ţinut să-i transmită un mesaj prin intermediul ziarului „Adevărul":

„Am fost foarte emoţionaţi la semifinală. Soţia a trăit nişte emoţii puternice. Sperăm să obţină un loc bun. Mesajele de susţinere vin din toate părţile. Îi doresc «Mult succes şi Doamne ajută!»", i-a urat tatăl.

Ana Cernăuţeanu, mama lui Ovi, a reuşit să vorbească la telefon cu fiul abia sâmbătă la amiază, pentru prima dată după semifinală. „Din ceea ce mi-a povestit, el este convins că vor lua locul întâi. E foarte încrezător în ceea ce vor face diseară şi e convins că vor câştiga. Ne rugăm şi noi la Dumnezeu să ia locul întâi", a spus emoţionată mama artistului.

Aceasta spune că stă zi şi noapte pe internet şi citeşte fiecare articol şi comentariu apărut despre fiul ei şi despre Paula Seling.

„Am văzut nişte comentarii la care mi-au dau lacrimile. Sunt nişte fani, persoane necunoscute, care spun că au emoţii pentru ei. Vă daţi seama cum mă simt eu, mama lui?", a mai spus Ana Cernăuţeanu.

Şi fanii din Botoşani, oraşul natal al lui Ovi, aşteptau cu nerăbdare transmisiunea televizată a finalei concursului muzical.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite