Andreea Esca, cea mai promovată ştiristă pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea ştirilor Pro TV de la ora 19.00 este cea mai mediatizată în mediul online, în ultimele şase luni. Vedeta este urmată în clasament de colega ei de televiziune Iulia Vântur şi de Simona Pătruleasa de la Kanal D.

Andreea Esca este cea mai mediatizată prezentatoare TV din România. Aceasta a avut, în perioada 8 mai - 10 noiembrie 2010, 488 de apariţii pe internet, potrivit unui studiu al MediaIQ, realizat pentru variantele online ale celor mai importante cotidiene naţionale şi locale, bloguri, site-uri generaliste şi specializate, dar şi variantele online a 16 televiziuni naţionale şi patru posturi de radio. În monitorizare nu au fost incluse ca surse blogurile personajelor monitorizate.

Citiţi şi:

Andreea Esca: „Nu visam să mă fac jurnalistă. Visam să fiu vânzătoare“

Simona Pătruleasa, între ştiri şi pictură

Majoritatea ştirilor despre vedeta Pro TV nu au legătură însă cu mass-media, ci mai degrabă cu mondenul. Primele trei domenii în care este menţionat numele ştiristei sunt „vedete-monden" (269 de articole), „modă" (220 de articole) şi, în ultimă instanţă, „media" (192 de articole). Cea de-a doua ştiristă ca mediatizare este tot din „grădina" Pro. Iulia Vântur a avut în ultimele şase luni 327 de apariţii. Totuşi, nu este cunoscută, în principal, ca prezentatoare de ştiri, ci mai ales pentru rolul de gazdă a emisiunii „Dansez pentru tine".

Cea de-a treia prezenţă feminină ca mediatizare

este Simona Pătruleasa de la Kanal D (238 de articole). Andreea Berecleanu, propulsată de Antena 1 drept concurentă directă a Andreei Esca, se află pe poziţia a patra, având 123 de apariţii. Pe următoarele locuri se situează Bianca Ioniţă (Kanal D, 110 articole), Cristina Ţopescu (Prima TV, 39 de articole), Maria Coman (Antena 3, 37), Oana Frigescu (Antena 1, 34), iar prezentatoarele TVR Adriana Muraru şi Malvina Cservenschi şi Monica Dascălu de la Pro TV se află pe ultimele poziţii, cu câte 23 de apariţii.

Sabbagh conduce la bărbaţi

Dintre bărbaţii care prezintă ştiri, Christian Sabbagh de la Kanal D este cel mai mediatizat. Acesta conduce detaşat în clasament, având 110 apariţii. Sabbagh este urmat de Andrei Zaharescu de la Antena 1, cu 74 de articole în mediul online, şi de Cristian Leonte de la Pro TV (60 de apariţii).

În monitorizarea MediaIQ a fost inclus şi realizatorul TV Mircea Badea. Chiar dacă nu prezintă ştiri, a fost considerat categorie aparte, „one man show". Vedeta de la Antena 3 a înregistrat în ultimele şase luni, ca urmare a comentariilor acide preluate de presă şi a protestului de marţi din faţa CNA, 1.779 de apariţii în mediul online. 

Moderatorii de talk-show

Despre Robert Turcescu, în prezent realizator la postul B1 TV, s-a scris cel mai mult pe internet în ultimele şase luni, acesta având 753 de apariţii. Cele mai multe relatări au avut legătură cu plecarea lui de la Realitatea TV. Turcescu este urmat de angajaţii postului Antena 1, Gabriela Vrânceanu Firea (638 apariţii) şi Victor Ciutacu (567).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite