Simona Pătruleasa, între ştiri şi pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea jurnalului de weekend de la Kanal D este cursantă în anul doi la Şcoala de Artă. Cu un bloc de desen pe genunchi, Simona Pătruleasa ne-a aşteptat la întâlnire cuminte, pe o canapea din piele dintr-o cafenea din Floreasca.

Pantaloni de stofă, un pulover mov-aubergine, ghete negre. Fără tocuri epatante, în „haine de la Zara" , cum a ţinut să precizeze, arată ca o studentă în prag de sesiune. „Am venit direct de la şcoală", se scuză, parcă, strângând foile cu schiţe împrăştiate pe lângă ea.

La 36 de ani, Simona Pătruleasa, prezentatoarea Ştirilor de weekend de la Kanal D (difuzate la ora 19.00), crede că mai are de învăţat şi că mai poate adăuga ceva personalităţii ei. Pictură. Decoraţiuni interioare. Acestea sunt cele două specializări pe care le urmează de doi ani în cadrul Şcolii de Artă.

Acasă are 20 de tablouri

Simona Pătruleasa, una dintre cele mai sexy femei din România, potrivit revistelor dedicate publicului masculin, evită şabloanele pe care le cultivă, propagandistic, televiziunile din România.

„Eu nu mă consider vedetă. Pentru mine, pe vremea când eram învăţătoare, vedetă însemna o persoană care avea un talent special - era cântăreaţă sau actriţă  - nu cineva care doar apare la televizor. Aşa cred şi acum. Să fim serioşi, vedete sunt Sharon Stone, Madonna".
Vreau să-i văd „operele" şi pe ecranul telefonului mobil se scurg ca într-un slide-show flori, peisaje în ulei, portrete în cărbune. Spune că îi place să picteze în ulei şi are acasă peste 20 de tablouri.

„Am învăţat foarte multe lucruri la şcoală şi nu consider că ceea ce ştiu acum este doar pentru că sunt eu talentată", spune cu modestie.

„Eram copil şi aveam un vecin pictor pe care îl admiram foarte mult. Zi de zi, timp de câteva ore, îl urmăream cum pictează. Noi stăteam la etajul întâi, iar dumnealui la parter. De obicei, ne făceam semne bătând în ţeavă; soţia dumnealui, care era profesoară de istorie şi geografie, mă chema să mă verifice la lecţii. Mă iubeau foarte mult, eram ca şi copilul lor. Uneori, domnul Valeriu îmi dădea şi mie o pânză şi mă punea să lucrez", îşi aminteşte despre copilăria petrecută la Râmnicu Vâlcea.

Simona Pătruleasa s-a pregătit să fie învăţătoare, dar câştigarea unui casting a făcut din ea una dintre cele mai sexy prezentatoare de ştiri.

„Cele mai frumoase amintiri le am din perioada petrecută la catedră. În pauze, copiii îmi puneau bileţele sub catalog în care îmi scriau că mă iubesc, îmi aduceau dulciuri şi flori. Eram foarte tânără, aveam doar 19 ani şi probabil că mă considerau aşa, un fel de copil mai mare. Erau atât de inocenţi şi de curaţi, iar eu eram aşa de tânără, că totul mi se părea frumos", mărturiseşte ştirista.

Banii nu aduc fericirea

Simona Pătruleasa este pasionată de pictură încă din copilărie



„Chiar dacă bănuţii câştigaţi erau puţini, chiar dacă făceam naveta cu autobuzul  la şcoala care se afla la 12 kilometri de oraş, chiar dacă iarna făceam focul în soba pe lângă care eu şi copiii ne adunam, eram fericită. La vârsta aceea înveţi că nu îţi trebuie prea mult pentru a fi fericit", trage o concluzie valabilă pentru noi toţi.

Aceasta este cea mai vie amintire a Simonei din cei şapte ani de catedră - experienţă începută în 1994 şi terminată în 2001 când a venit în Bucureşti. Studentă la Drept fiind, a căutat o slujbă de învăţătoare - şi chiar a găsit-o, la o şcoală „bună". Bucureştiul i s-a părut îngrozitor de scump - ea avea salariu mic şi nu credea că va rămâne definitiv în Capitală.

O prietenă a încurajat-o să meargă la un casting organizat de Realitatea TV, pentru prezentatoare. S-a dus şi când au anunţat-o că a fost admisă s-a sucit şi s-a răsucit două săptămâni intimidată de gândul că va da greş.

„Eu nu mi-am dorit să lucrez în televiziune. Pur şi simplu s-a întâmplat. În fiecare zi încerc să mă bucur de această şansă", este gândul ei de recunoştinţă.

Despre Simona Pătruleasa se spunea, când era la Antena 1 şi prezenta Ştirile din sport, că decolteul ei i-ar fi determinat pe colegii din regie să scoată „burtiera" de pe ecran pentru a oferi privitorului vizibilitate maximă. „Serios? Nu am ştiut. Dar nu cred că s-a întâmplat aşa ceva", se amuză surprinsă.

"Eu nu mi-am dorit să lucrez în televiziune. Pur şi simplu s-a întâmplat. În fiecare zi încerc să mă bucur de această şansă."
Simona Pătruleasa
prezentatoare Kanal D

"Cele mai frumoase amintiri le am din perioada petrecută la catedră. În pauze, copiii îmi puneau bileţele sub catalog în care îmi scriau că mă iubesc, îmi aduceau dulciuri şi flori."
Simona Pătruleasa
prezentatoare Kanal D

Are frică de avion

Pentru că îşi iubeşte părinţii la fel cum îşi iubeşte soţul (Sabin Ivanof - n.r.), Simona are un vis: să-i aducă în Bucureşti. „Cred că se va întâmpla în primăvara viitoare. Vreau să-i am lângă mine, să-i văd în fiecare zi.

Măcar pe ei să-i am alături", spune, apoi face o precizare: pe fratele ei, mai mare cu un an, îl vede rar, pentru că locuieşte în străinătate. Şi pentru că îi este frică de avion, drumurile Simonei la fratele ei sunt destul de rare.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite