VIDEO Descoperă secretul longevităţii locuitorilor din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta Dunării, imagini superbe
Delta Dunării, imagini superbe

“Nicio masă fără peşte!” Au ţinut cont oare deltaşii de această recomandare a medicilor atunci când au conceput zecile de reţete pe bază de peşte? Sigur că nu! Doar că, peştele reprezintă principala sursă de trai, pescuitul este activitatea lor de bază, iar localnicii din Delta Dunării au fost nevoiţi să devină extrem de inventivi atunci când a venit vorba de gătitul peştelui.

Meniul preponderent pe bază de peşte este unul dintre secretele longevităţii şi sănătăţii uimitoare a localnicilor. Zona Deltei Dunării este renumită în toată lumea pentru specificul culinar care constituie deliciul turiştilor. Toate preparatele sunt proaspete, naturale, foarte sănătoase şi gustoase.

Ciorba de peşte lipovenească preparată în inima Deltei are un gust unic. Ştiuca umplută, chifteluţele din peşte sau crapul gras “trântit” pe varză dulce sunt numai câteva din reţetele lipoveneşti păstrate cu sfinţenie în localităţile din Deltă. Turiştii care le calcă pragul familiilor din Chilia, Mila23, Caraorman, Crişan sau Sulina se pot înfrupta din toate aceste bunătăţi preparate după reţete vechi de secole.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERII

image
image
image

VIDEO “Gastronomie Delta Dunării”

image

Ivan Patzaichin, prin proiectul Rowmania,  îşi doreşte să deschidă un centru gastronomic în localitatea Mila23, satul său natal. Ce înseamnă acest lucru? Turiştii, atât români dar mai ales străini, vor fi fascinaţi de preparatele localnicilor. Conceptul de slow-food capătă tot mai mult interes în rândul turiştilor din întreaga lume şi comunitatea are în final de câştigat dacă va reuşi să îşi promoveze tradiţiile, cultura şi gastronomia.

Descoperă Delta cu Patzaichin, în ritm de canotcă

Nimeni nu mai ia Delta la pas, nu o mai ascultă. Se practică turismul rapid de tipul “deltăreşte şi fugi”, în dauna celui lent, singurul potrivit pentru a proteja locul şi oamenii de acolo.

Adevărul vă arată Delta lui Ivan Patzaichin, calmă şi spectaculoasă, cosmopolită şi dezinvoltă, văzută din barcă.

Timp de o lună, găsiţi reportaje cu atracţiile Deltei, proiecte valoroase, dar şi problemele cu care se confruntă rezervaţia naturală. 

Vă place să vâsliţi? Am pregătit un concurs în care puteţi câştiga o canotcă (barcă marca Ivan Patzaichin) şi excursii în Deltă cu cel mai mare convoi de bărci din lume. Dacă sunteţi creator de bărci de lemn, ne puteţi trimite imagini din atelier şi vă invităm în prima expoziţie de bărci cu vâsle din România.

Delta cu Patzaichin este şi o invitaţie la Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, primul eveniment de acest gen de pe Dunare, pregătit de marele campion olimpic pentru pasionaţii de bărci din toată Europa. În weekendul 2-4 septembrie 2011, la Tulcea, sunt lansate la apă competiţii cu canotci, concerte, expoziţii şi demonstraţii cu bărci. O dată cu sosirea la Tulcea a paradei de bărci din Tour International Danubian, festivalul se muta în Deltă, unde vă invităm la vâslit. Adevărul şi Ivan Patzaichin oferă 10 canotci doritorilor de aventură.

Citiţi şi:

ROWMANIA, o mişcare cu vâsle

Ce este canotca?

FESTIVALUL ROWMANIA, Tulcea, 2-4 septembrie 2011

Vino cu TID în Deltă!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite