Ce este canotca?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Este uşoară, sprintenă, uşor de condus şi capabilă să transporte trei persoane în condiţii confortabile. Este dornică să vă cucerească inimile. Vă aşteaptă la apă cu aspectul ei de lemn bine prelucrat, cu silueta ei zveltă  şi cu plăcerea de a călători împreună.” (Paul Vasiliu, proiectantul şi constructorul canotcii)

Din dorinţa de a promova meşteşugul românesc, dar şi de a facilita experienţa exploratoare a turiştilor, Ivan Patzaichin propune pentru Deltă, un tip nou de ambarcaţiune: „Canotca”. A fost numită aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoe de la care preia liniile dinamice. Are un design unic şi este un produs românesc, realizat din lemn de esenţa locală. Este o barcă modernă, ce preia tradiţia marangozilor (meşteşugarii bărcilor de lemn) şi o îmbină cu manevrabilitatea unei canoe de competiţie.

image
image

Pentru a realiza ambarcaţiunea şi pentru a promova meseria de creator de bărci din lemn, Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23 va  înfiinţa ateliere-şcoala în care se folosesc metode şi tehnologii cu un grad ridicat de responsabilitate faţă de mediu şi societate. Canotca este primul dintre produsele 100% româneşti pe care mişcarea Rowmania le lansează pentru a încuraja şi salva meşteşugurile locale, folosind inovaţia şi un design actual.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite