Iliescu, adevăratul prostănac

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplul Ponta-Iliescu navighează în ape foarte tulburi după ce a desăvârșit mazilirea lui Geoană din partid și din Senat. Cei doi au făcut-o cu circul aferent, așa cum șade bine în politica românească. Prins în meandrele conflictului din PSD, fericit că încă mai este un edecar iscusit, Iliescu a scăpat porumbelul.

Nimeni nu mai pricepe nimic din balamucul provocat în PSD de lupul tânăr Ponta și "bătrânul edec" Iliescu. L-au mazilit pe Mircea Geoană, omul pe care îl avea partidul plasat cel mai sus în ierarhia statului. Cam atât percepe publicul larg, în timp ce se scarpină în cap de nedumerire.

"Au înnebunit
ăștia de la PSD, s-au încăierat aiurea", comenta de dimineață un pensionar în metrou. "Parcă au înnebunit, maică! Și Iliescu ăsta, care părea un om serios ...", i-a răspuns o mamaie. Liderii PSD au mare nevoie de o plimbare cu metroul, pentru a putea înțelege ce efecte amețitoare produce lupta lor intestină în capul cetățeanul simplu și foarte turmentat de răfuieli politice.

În balamucul declarațiilor post-mazilire, Ion Iliescu a scăpat un porumbel superb. Ca un veritabil activist de partid, edecarul lui Ponta, s-a lansat într-un atac dur la adresa lui Geoană. "Acest individ care nu a înțeles nimic din viața de partid. Căruia partidul i-a dat funcții, deși nu era bun de nimic", a justificat Iliescu decizia de excludere din PSD.

Afirmația președintelui de onoare al PSD are în ea informații care pun PSD într-o lumină extrem proastă. Iliescu spune publicului interesat de subiect că, acum doi ani, partidul a încercat să plaseze în cea mai înaltă funcție din stat un individ incompetent. Dacă pentru funcția de președinte al României PSD a susținut un prostănac, cam cât de incompetenți sau ticăloși sunt cei plasați de același partid pe alte funcții, mai mici?

Iliescu putea să spună multe lucruri despre Geoană, în timp ce-l trăgea pe Ponta de sfori. Că a alunecat de la linia partidului. Că a amețit din pricina aerului rarefiat care se respiră la înălțimea funcției de președinte al Senatului. Chiar că suferă de o formă ciudată de nebunie temporară. Dintre toate bazaconiile cu care putea să-și justifice acțiunea, Iliescu a ales varianta cea mai nepotrivită pentru PSD.

A spus tuturor
că "partidul" plasează incompetenți pe funcții importante și implicit că partidul face greșeli teribile. Iliescu a deviat astfel de la educația comunistă care l-a modelat ca om politic, pentru că "partidul nu greșește niciodată".

Viitorul imediat ne va arăta dacă Ponta și Iliescu au făcut bine PSD-ului pornind circul cu Geoană. Cert este că, în prezent, partidul a pierdut șefia Senatului. Funcția a aterizat, momentan interimar, în ograda PDL, pe principiul "doi se ceartă și al treilea câștigă". Dacă PDL va identifica o cale să-și permanentizeze această poziție, Ponta și Iliescu se vor afla într-o situație și mai interesantă, în contextul planului USL de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu. Succesul unei astfel de operațiuni presupune ca șefia statului să fie preluată de președintele Senatului.

Ion Iliescu ar putea să analizeze mai bine efectele vendetei cu Geoană și apoi să-și tragă două palme în fața oglinzii, spunând de cinci ori: "Am fost un prostănac!".

În rest, nimic nou
pe scena politică. UDMR a anunțat că vrea să facă o propunere proprie pentru șefia Senatului și ajunge din nou în situația de a influența decizii vitale. Geoană dă în judecată partidul și a declarat război foștilor colegi. Vom asista, cel mai probabil, la un val firesc de trădări și plecări din PSD. "Toate-s vechi și nouă toate".

Mălin Bot este redactor-șef adevarul.ro

Citește și:

Vânătoarea de lichele

Câți bani merită băieții deștepți din serviciile secrete?


Cum a ajuns legea o barieră doar pentru boi

Şcoala de şpagă de la Drept

Triunghiul bermudelor poliţiştilor


Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului:

Ipocriții

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite