Victor Ponta, întâmpinat cu proteste la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul român Victor Ponta va fi întâmpinat cu proteste la Chişinău, marţi, când va vizita Republica Moldova la invitaţia omologului său moldovean Vlad Filat. Cel puţin asta promit câteva zeci de internauţi, care au creat un grup pe Facebook.

Până în prezent, 85 de persoane au răspuns că participă, iar alte 37 că ar putea participa la evenimentul „Să-l întâmpinăm pe Victor Ponta cu proteste! Traian Băsescu nu trebuie suspendat" de pe Facebook. Autorii grupului se declară susţinători ai preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi se arată îngrijoraţi că referendumul din 29 iulie ar putea fi fraudat.

Grupul creat pe Facebook

Manifestaţia va avea loc, cel mai probabil, la amiază, în faţa sediului Guvernului, unde se vor întâlni cei doi premieri pentru a semna câteva proiecte economice moldo-române.

Ponta l-a făcut pe Filat să-l aştepte

Vlad Filat: „Sper că situaţia din România se va calma şi, indiferent cine va fi la guvernare, relaţia cu Republica Moldova va rămâne o prioritate"

„Propun să mergem la protest cu Constituția în mână, Ponta nu prea o cunoaște. Să i-o arătăm ca pe un cartonaș roșu. Prea și-a permis să o încalce în ultima perioadă! S-a mers prea departe! (Eu aduc vreo 10-20 de cărțulii)", propune un utilizator.

„Noi suntem români, nu suntem debili!". Românii din diasporă, egalaţi cu alienaţii mintal

„Cine ştie ce va face Ponta cu acei care vor să-şi facă cetăţenie română? El e pentru asta sau împotrivă? ", întreabă un eventual participant la protest.

„Băieţi, nu trebuie să gândiţi mult, dacă ne dă cetăţenii sau nu, nu contează.El vrea să suspende preşedintele pe care l-am ales şi noi suntem împotrivă!", îi răspunde altul.

Cineva este revoltat că la referendum vor fi deschise mai puţine secţii de votare peste hotare: „Este un gest discriminatoriu care afectează unul din drepturile fundamentale ale cetăţenilor români din afara frontierelor şi care va fragmenta şi mai mult comunitatea globală românească".

Doar cinci secții de votare în Republica Moldova pentru referendumul din 29 iulie

MAE reduce numărul secțiilor de votare din străinătate: Românii din Spania vor vota în doar 7 secții

Iar altcineva promite că va închide marţi site-ul victorponta.ro în semn de protest.

Astăzi, un autocar cu bloggeri şi jurnalişti din Moldova a plecat la Bucureşti, unde urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele suspendat al României, Traian Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite