MAE reduce numărul secțiilor de votare din străinătate: Românii din Spania vor vota în doar 7 secții

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MAE reduce drastic numărul secțiilor de votare din străinătate: de la 294 la ultimele alegeri prezidențiale din 2009, la 150, pentru referendumul din 29 iulie. Italia, Spania, SUE și Republica Moldova sunt țările în care cetățenii români vor avea mai puține secții de votare, informează hotnews.ro.

Astfel, din cele 55 de secții de votare din Italia în 2009, vor rămâne 7 în 2012, din cele 38 de secții în Spania vor rămâne 9, în SUA din cele 28 de secții de votare, vor rămâne 4, iar cele 13 secții de votare din Republica Moldova vor rămâne 5.

Românii din străinătate vor avea mult mai puține secții de votare în care își vor putea exprima opțiunea la referedum. Dacă la ultimele alegeri au existat 294 de secții, număr care a fost suplimentat în urma solicitărilor diasporei de a avea secții de votare în apropiere, acum MAE consideră ca suficiente 150 de secții de votare.

Țările cu diaspora cea mai numeroasă potrivit diferitelor estimări, cunosc o reducere drastică a secțiilor unde  își pot exprima votul. Cei 1.2 milioane de români din Italia vor avea doar 7 secții de vot, iar cei aproximativ un milion de români din Spania vor avea 9. Românii din Statele Unite, aproximativ un milion la număr, vor avea doar patru secții de votare în cele mai importante orașe americane: Los Angeles, Chicago, New York și Washington.

În 2009, diaspora a votat masiv la prezidențiale. 147.754 de români au votat în străinătate în turul doi, fiind invalidate în jur de 800 de voturi, în timp ce în turul întâi au fost 94.383 de voturi valabile ale diasporei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite