SURPRIZĂ Mechel analizează posibilitatea mutării producţiei din România în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul Siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu va continua să funcţioneze în condiţii normale, dau asigurări reprezentanţi ai Companiei ruse Mechel. În acelaşi timp Radio România Actualităţi a anunţat că Mechel ar analiza posibilitatea mutării producţiei în Republica Moldova

Decizia Consiliului de Administraţie a grupului Mechel referitoare la vânzarea întreprinderilor româneşti nu presupune închiderea producţiei, a declarat, pentru AGERPRES, Olga Chumakova, din partea companiei Mechel.

Activitatea întreprinderilor româneşti Mechel, din lista activelor recomandate de către Consiliul de Administraţie spre vânzare, va continua să funcţioneze în regim normal. "În data de 21 septembrie a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie OAO Mechel, la care, pe lângă alte subiecte, s-au discutat măsurile de restructurare a activelor grupului din cadrul noii strategii, aprobată în luna mai, având ca scop îmbunătăţirea rezultatelor financiare şi majorarea valorii capitalizate a companiei. Decizia de vânzare a acestor active nu presupune oprirea permanentă a producţiei. Mai mult decât atât, pentru evitarea închiderii întreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcţională. Grupul Mechel este interesat în asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din România", spune Olga Chumakova.

Cod roşu în industrie: ruşii de la Mechel vând tot din România

În lista de 14 întreprinderi recomandate spre vânzare, printre altele, au intrat şi uzinele siderurgice din România: Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Târgovişte, Laminorul Brăila.

În acelaşi timp Radio România Actualităţi a anunţat surse din cadrul Mechel ar fi declarat ca conducerea companiei analiza posibilitatea mutării producţiei de otel în Republica Moldova, "pentru ca energia electrica si forta de munca este mai ieftina" ca in România.

Ruşii de la Mechel au scos la vânzare toate activele din România

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite