Filat şi cu Ponta vor decide soarta gazoductului Iaşi-Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat a declarat că a convenit cu omologul său român Victor Ponta ca săptămâna viitoare guvernele Republicii Moldova şi a României să examineze un proiect de hotărâre privind soarta conductei Iaşi-Ungheni.

Şeful Executivului a solicitat în cadrul şedinţei de astăzi responsabililor din Guvern să pregătească, în regim de urgenţă, tot setul de documente necesar în acest sens.

Construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni este de aproape doi ani unul din principalele teme de discuţii dintre autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti. Startul proiectului însă a fost tergiversat din varii motive, inclusiv lipsă de bani şi de strategie clară privind securitatea energetică a ţării.

Anterior Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că finalizarea gazoductului Iaşi-Ungheni, prin care vor fi interconectate sistemele de gaze ale României şi Republicii Moldova, are ca termen de dare în exploatare abia a doua parte a anului 2014.

În acelaşi timp premierul Vlad Filat susţine că gazoductul Iaşi-Ungheni ar putea fi finalizat chiar în anul 2012.

INCREDIBIL Fără acordul Gazprom-ului Moldova nu poate să se conecteze la reţeaua de gaze a României

Potrivit unor surse realizarea proiectului Iaşi-Ungheni prin care se poate face intercoexiunea reţelelor de gaze ale României cu cele ale Republicii Moldova a fost blocată de Gazprom.

De ce România este obligată să construiască conducta de gaze Iaşi-Ungheni

PROMISIUNE Până la sfârşitul acestui an, ar putea fi finalizată construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, susţine premierul Vlad Filat

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite