Rugi şi mese alese în tabăra creştinilor. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creștinii din Asociația „Preafericita Maica Matrona“ protestează de cinci zile în centrul Capitalei
Creștinii din Asociația „Preafericita Maica Matrona“ protestează de cinci zile în centrul Capitalei

De cinci zile, câteva sute de mireni păstoriţi de părintele Anatol Cibric locuiesc şi se închină în corturile instalate în vecinătatea Palatului Republicii. Soarele dogorâtor şi traiul în stradă pare să nu-i deranjeze, pentru că toate condiţiile necesare sunt asigurate.

Drapele, stindarte, steaguri bisericeşti. În spatele lor şi a sloganului „Vrem viaţă fără cod. Moldova - ţară ortodoxă", 60 de corturi adăpostesc familii întregi de credincioşi. Au bucătărie de campanie, cu mese lungi, pline ochi: fructe, legume, ceaune cu sarmale, peşte murat, apă dulce.

Preotul Pavel Borșevschi: „Cei care țin slujbe în fața Palatului Republicii fac mendrele unui partid politic. Întrebați-l pe Mark Tcaciuc"

Femeile ce trebăluiesc aici nu vor să discute, motivând că sunt ocupate. „La iurist sau la preot. Noi nu avem binecuvântarea să vorbim", ne taie scurt. Lângă Liceul „Nikolai Gogol", sunt instalate două veceuri ecologice şi câteva lavoare improvizate, dotate cu prosoape şi săpun lichid.

Protestatarii cu sutană preoțească, în tabăra amenajată lângă Palatul Republican Protestatarii cu sutană preoțească, în tabăra amenajată lângă Palatul Republican Protestatarii cu sutană preoțească, în tabăra amenajată lângă Palatul Republican

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

În corturi se zăresc perne, plapume şi haine groase, care îi salvează de răcoarea nopţii. Printre ele poţi vedea prunci care plâng în cărucioare, pici care se joacă ori mănâncă. Un băieţel de vreo cinci ani spune că nu ştie de ce se află aici. „Am venit cu mama. Nu o pot lăsa singură", povesteşte el în timp ce înfulecă o banană.

PROTESTUL PREOȚILOR CONTINUĂ Peste 200 de fețe bisericești și-au întins corturile lângă Palatului Republicii. Vezi GALERIA FOTO!

Zeci de oameni s-au adunat ieri în faţa altarului improvizat pentru a asista la Sfânta Liturghie. Bătrâne în veşminte negre băteau mătănii lângă corturi. „Mulţi se întreabă de ce suntem aici. Pentru a ne curăţi mădularele de păcat", se aude vocea preotului Cibric.

LE LIPSEŞTE DOAR DUŞUL

„Unii stau permanent, alţii vin şi pleacă. Cea mai mare problemă este lipsa unui duş. Toţi suntem dornici de confort, dar lupta pentru adevăr se dă cu orice preţ", afirmă Sergiu din Hânceşti. O tânără care spală vasele spune că se simte bine aici.

Protestatarii din fața Parlamentului nu au binecuvântarea Mitropolitului. Vezi GALERIA FOTO!

„Sunt oameni speciali care au grijă de toate", mărturiseşte ea. Şi alte femei confirmă cele rostite de tânără. La întrebarea cât vor mai sta lângă sediul provizoriu al Parlamentului, răspund: „Cât a spune Maica Domnului". Trecătorii ocolesc tabăra lor. „De când preoţii au treabă cu politica?", se întreabă retoric Olesea, studentă.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite