Iulia Timoșenko a leșinat după ce a luat medicamentele prescrise de doctorii închisorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko

Fostul premier ucrainean, condamnat la 7 ani de închisoare, și-a pierdut cunoștința brusc după ce și-a luat medicamentele prescrise de medicii închisorii de la Harkov. Incidentul a avut loc pe 6 ianuarie, aproximativ la orele 22.30, dar a fost anunțat abia ieri de partidul Iuliei Timoșenko.

Potrivit unei declarații postate pe site-ul formațiunii, Timoșenko a strigat după ajutor, dar în pofida controlului video permanent din celula sa, medicii penitenciarului au apărut abia după 20 de minute. Ea se afla în stare critică și mai mult de o oră tensiunea ei arterială era extrem de scăzută - 60/40.

La ora două în noaptea a fost convocat de urgenţă un consiliu de medici, care a numit un examen clinic, iar în ziua următoare Timoșenko a fost dusă la spitalul din Harkov pentru investigaţii și analiza sângelui.

Colegii de partid ai ex-premierului au calificat incidentul drept o încercare de a o lichida fizic pe Iulia Timoșenko, la indicația directă a președintelui Viktor Ianukovici. Fracțiunea sa a cerut șefulului Serviciului Penitenciare să vină cu explicații în Rada Supremă. De asemenea, parlamentarii solicită ca fostul premier să fie consultat de experți internaționali, care ar stabili starea ei de sănătate și i-ar recomanda un tratament adecvat.

Iulia Timoşenko ţinută sub observaţie 24 de ore din 24. Avocatul ei: "lumina aprinsă mereu este pentru a o distruge fizic şi psihic"

GALERIE FOTO Vezi cum arată celula de cinci stele a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko

VIDEO Iulia Timoşenko, din închisoare: "Îmi este frică să nu fiu omorâtă"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite