Iulia Timoşenko ţinută sub observaţie 24 de ore din 24. Avocatul ei: "lumina aprinsă mereu este pentru a o distruge fizic şi psihic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko

Liderul opoziţiei ucrainene Iulia Timoşenko (51 de ani) este supravegheată permanent de o cameră, în noua închisoare unde a fost mutată recent.

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, a fost mutată la 30 decembrie, la o închisoare din oraşul Harkiv, aflat la aproximativ 480 de kilometri de capitala Kiev. Avocaţii s-au împotrivit acestei mutări, declarând totodată că fostul lider al opoziţiei suferă de dureri de spate şi ,mai ales, trebuie să suporte permanent lumina aprinsă în celulă din cauza monitorizării video permanente care are nevoie de suficientă lumină în celule.

"Supravegherea video, lumina permanent aprinsă şi îndreptată spre patul ei, imposibilitatea de a dormi bine şi lipsa asistenţei medicale, au un singur scop: să o distrugă psihic şi fizic pe Iulia Volodimirivna", a apreciat avocatul ei, Serghei Vlasenko, adăugând că în spatele tutror acestor mârşăvii stă preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, potrivit Daily Mail.

Iulia Timoşenko a fost trimisă după gratii 7 ani pentru abuz în serviciu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite