Aureliu Colenco: „Asta nu e reformă, e o persecutare a judecătoriilor economice. Sistemul e perfect!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aureliu Colenco ar putea să-și piardă postul
Aureliu Colenco ar putea să-și piardă postul

Așa a comentat președintele Curții de Apel Economice hotărârea de astăzi a Guvernului de a reorganiza instanțele economice, inclusiv de a lichida Curtea pe care o conduce.

„Asta nu e reformă a sistemului judiciar, e o persecutare a judecătoriilor economice. S-a format o opinie publică: iară unde-s hoții, bandiții și raiderii. Iată unde-i cuibul corupției și a dosarelor pierdute la CEDO", a declarat Aureliu Colenco în direct la Publika TV.

Reforma continuă: Instanțele economice reorganizate, judecătorii supuși evaluărilor, fără imunitate în cazuri de corupție

Judecătorul susține că, de fapt, niciun magistrat din aceste instanțe n-a fost prins cu mită, judecătorii de aici fiind responsabili doar de cinci procese pierdute la Strasbourg. El crede că guvernanții se răfuiesc cu aceste judecătorii pentru a distrage atenția de la problemele cu adevărat importante ale țării.

„Sistemul e perfect. Oamenii sunt specialiști în domeniu, nu am ce să le reproșez", a spus Colenco.

Totodată, el așteaptă scuze publice de la cei care au declarat că judecătorii Curții Constituționale au fost cumpărați pentru a declara ilegală lichidarea instanțelor economice.

Curtea Constituțională: Instanțele economice, lichidate ilegal. Alexandru Tănase: „Nu comentez circul"

Ministrul Justiției: „Cei care au făcut investiţii financiare în decizia Curții Constituționale nu vor reuşi să obţină dividende"

Președintele Curții Constituționale: „Instanţele economice oricum vor fi lichidate"

„Aureliu Colenco este unul din cei care figurează în majoritatea dosarelor grave pierdute la CEDO. Legea își va spune cuvântul și în privința acestui cetățean", a fost replica premierului Vlad Filat, care consideră „rușinoasă" decizia Curții Constituționale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite