Turistul străin rănit după ce a fost atacat în Sălaj cu pietre nu a dorit să depună plângere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul de 19 turişti făcea turul Europei cu bicicletele
Grupul de 19 turişti făcea turul Europei cu bicicletele

Turistul străin care s-a ales cu o fractură la braţul stâng după ce a fost atacat cu pietre de mai mulţi copii de romi din localitatea sălăjeană Surduc le-a declarat poliţiştilor că nu doreşte de depună plângere împotriva agresorilor săi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa,  turistul, cetăţean canadian, a fost audiat în urmă cu puţin timp de poliţişti din cadrul IPJ.

Turist în Moldova: ţinut în faţa uşilor închise din cauza programului de lux al funcţionarilor publici

Audierea vine  după ce oamenii legii au aflat, din presă, că acesta s-a ales cu o fractură la braţul stând în urma incidentului de vineri, anunţându-l prin intermediul ghidului grupului de turişti că are dreptul să formuleze plângere prealabilă împotriva autorilor agresiunii, pentru a putea fi pusă în mişcare acţiunea penală. Potrivit purtătorului de cuvânt, turistul canadian a declarat că nu doreşte să depună plângere pentru vătămare corporală, poliţiştii continuând, totuşi, cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt, excursionişii acuzând şi faptul că agresorii au încercat să le fure bagajele.

Şocăm din nou: turişti străini pe biciclete, atacaţi cu pietre în Sălaj


Reamintim că vineri, 14 septembrie, un grup de turişti care făceau turul Europei pe biciclete a traversat Sălajul venind dinspre Rusia - în drum spre Turcia - iar în localitatea sălăjeană Surduc au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte de către un grup de localnici, format în special din copii de etnie romă. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj,  cei cinci minori identificați în cauză au declarat că nişte turişti pe biciclete s-au oprit în faţa casei lor, s-au apropiat de locuinţă şi au făcut mai multe fotografii, acesta fiind motivul pentru care au aruncat cu pietre în direcţia lor.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite