Şocăm din nou: turişti străini pe biciclete, atacaţi cu pietre în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se pare că agresorii erau copii de etnie romă
Se pare că agresorii erau copii de etnie romă

Un nou incident, deşi nici pe departe la fel de grav ca şi cel al japonezei ucise în urmă cu câteva săptămâni, conturează imaginea unei Românii nesigure pentru străini.

Este vorba despre un incident petrecut ieri, în localitatea sălăjeană Surduc, unde un grup de turişti străini ce veneau pe biciclete, se pare din Rusia, îndreptându-se prin România spre Turcia, au fost atacaţi cu pietre de către un grup de localnici. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, evenimentul a avut loc în jurul prânzului, sesizarea la 112 fiind făcută la ora 13.17 de către un cetăţean italian, care s-a recomandat a fi ghidul turiştilor străini. El a sesizat că pe raza localităţii Surduc, din judeţul Sălaj, mai multe persoane au aruncat cu pietre spre un grup de cetăţeni străini, care se deplasau pe biciclete.  La faţa locului polițistul din comună a identificat un cetăţean italian, care a relatat că a fost atacat cu pietre de mai mulţi copii, însă a declarat că nu doreşte să formuleze plângere.


"În urma apariţiei în mass-media a informaţiei conform căreia, în timpul incidentului sesizat, unul dintre turişti ar fi suferit o fractură la mâna stângă, ghidul grupului de turişti a fost contactat de poliţişti pentru a-i comunica persoanei vătămate că are dreptul să formuleze plângere prealabilă împotriva autorilor agresiunii, pentru a putea fi pusă în mişcare acţiunea penală. Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt", precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.


Potrivit aceleiaşi surse, cei cinci minori identificați în cauză au declarat că nişte turişti pe biciclete s-au oprit în faţa casei lor, s-au apropiat de locuinţă şi au făcut mai multe fotografii, acesta fiind motivul pentru care au aruncat cu pietre în direcţia lor.


În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea clarificării tuturor aspectelor sesizate.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite