Turist în Moldova: ţinut în faţa uşilor închise din cauza programului de lux al funcţionarilor publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele de informare turistică, în care ar trebui consiliaţi călătorii români şi străini care ajung în Moldova, au lacătul pe uşă în weekend, iar în timpul săptămânii programul este cel de funcţionar. 

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) luna trecută, în Iaşi, Neamţ şi Suceava sunt deschise şapte centre de informare. Deşi în alte regiuni din ţară programul acestora a fost adaptat în funcţie de fluxul de turişti, în Moldova se munceşte ca la stat.

Clădiri din perioada comunistă, în circuit turistic european. Află ce construcţii sunt incluse din Moldova FOTO

La Iaşi, reprezentanţii MDRT susţin că spaţiul din centrul oraşului, în Piaţa Unirii nr. 12,  este deschis de luni până vineri, între orele 9.00-17.00. Orarul de pe uşa centrului arată că de fapt există ptogram şi în sâmbăta, până la ora 12.00.  

Turismul ieşean, la pământ. Responsabilii din Primărie se laudă în statistici şi târguri (FOTO)

Tot cinci zile este deschis şi centrul turistic din Neamţ, de marţi până sâmbătă, dar doar şapte ore pe zi. Ceva mai flexibili, angajaţii de la centrul din Neamţ, care funcţionează în clădirea telegondolei diin Piaţa Gării, şi-au adaptat orarul în funcţie de sezonul turistic. Astfel, în perioada mai-octombrie, centrul este deschis de la 11.00 la 18.00, iar din noiembrie până în aprilie, de la 9.00 la 16.00. 

Iaşiul, un labirint fără ieşire pentru străini

Cele mai multe centre de informare turistică sunt în judeţul Suceava. Potrivit datelor MDRT, acestea sunt deschise la Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei, Cârlibaba şi Ciocăneşti. Toate au acelaşi program: de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00. Vezi AICI datele de contact.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite