Turismul ieşean, la pământ. Responsabilii din Primărie se laudă în statistici şi târguri (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru angajaţi ai Centrului de Informare Turistică din Piaţa Unirii se ocupă mai mult cu promovarea propriei activităţi şi mai puţin cu atragerea turiştilor în capitala Moldovei.

Anul trecut, doar 2.216 persoane au trecut pe la centru pentru a cere informaţii despre obiectivele turistice din Iaşi. Dintre aceştia, 833 au fost turişti străini, veniţi din Spania, Franţa, Germania, Anglia şi Italia.

image

„Le recomandăm turiştilor casele memoriale, muzee, Grădina Botanică, restaurante tradiţionale. În funcţie de vârstă aceştia caută ori bisericile, ori parcurile şi cluburile", ne-a spus Anca Zota, coordonatorul centrului de informare turistică.

Paradox la Iaşi: Nu avem infrastructură, dar creşte numărul de turişti

Practic, din cei 163.000 de turişti, aşa cum arată datele Institutului Naţional de Statistică, care au ajuns în judeţul Iaşi şi au înnoptat în 2010, nici 2% nu au ajuns la Centrul Informare Turistică pentru a cere informaţii.

Iaşi: Sarmale după reţeta lui Sadoveanu şi vin pentru turiştii care ajung în zona Moldovei (GALERIE FOTO)

În schimb, activitatea centrului de anul trecut constă în participarea la trei târguri de turism, organizarea de sesiuni de instruire pentru manageri în turism prin Asociaţia STEP, realizarea de tururi ghidate ale oraşului însă pentru oficialităţile invitate ale Primăriei şi reactualizarea bazei de date cu informaţiile turistice de pe site-ul centrului.

image

„Pentru anul acesta, ne-am propus să pregătim materiale promoţionale, să participăm la târguri de turism şi să realizăm obiecte promoţionale cu însemnele Iaşiului adică brelocuri şi pixuri", a mai spus Anca Zota.

Iaşi: Turism religios în capitala Moldovei

Oraşul este promovat la târgurile internaţionale de turism prin filmuleţe, hărţi, broşuri şi materiale de promovare, însă nu sub deviza unei mărci. „Este greu să defineşti Iaşiul printr-un cuvânt. Noi ieşim în faţă şi ne promovăm cu «Iaşiul, oraş al începuturilor». Oraşul este greu de pus într-un tipar pentru că are multe de oferit chiar şi pentru ieşeni", susţine coordonatorul centrului.

image

În opinia sa, Iaşiul poate fi promovat ca „oraş al începuturilor" deoarece s-a înfiinţat prima universitate, casă memorială, prima Grădină Botanică, şcoală medicală.

Centrul va colabora cu o agenţie de turism şi va deschide un punct de informare turistică la gară.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite