Iaşi: Turism religios în capitala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Turism religios în capitala Moldovei
Iaşi: Turism religios în capitala Moldovei

Cei mai mulţi vizitatori ajung în oraş de sărbătoarea Sf. Parascheva.

Citeşte şi:

Cele mai atractive desinaţii de vacanţă din Suceava

Unde ne relaxăm la Neamţ (GALERIE FOTO)

Vizite la vechile mănăstiri botoşănene

Oraşul este o destinaţie atractivă în special pentru pelerinii care vor să se închine, pe 14 octombrie, la moştele de la Mitropolie.


Principalele atracţii turistice ale Iaşului sunt monumentele istorice şi lăcaşele de cult vechi de sute de ani. „Palatul Culturii este cel mai cunoscut monument din Iaşi. Turiştii care vin în oraş acolo merg prima dată. Din păcate, palatul este în reparaţii pentru următorii trei ani şi nu poate fi vizitat”, afirmă Raluca Antohi, agency manager la Icar Tours.

Monumentul emblemă pentru Iaşi se află în şantier, deoarece clădirea, ridicată în 1926 de arhitectul I. D. Berindei, are nevoie de consolidări. Palatul găzduieşte Muzeul de Istorie, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă şi Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii “Ştefan Procopiu”.
Mănăstirea “Sf. Trei Ierarhi”, Mitropolia, Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, situate în centrul istoric, sunt la fel de căutate de turişti.

400.000 de pelerini ajung la Iaşi

Cea mai aglomerată perioadă a anului este jumătatea lunii octombrie, când oraşul este luat cu asalt de credincioşi din toate colţurile ţării, care vor să se închine la sfintele moaşte.
„În fiecare an, în apropierea datei de 14 octombrie oraşul este plin de turişti, care vin pentru sărbătoarea religioasă, dar şi pentru „Zilele Iaşului“ care au loc în paralel“, adaugă Raluca Antohi.

Potrivit datelor ofertite de Direcţia de Statistică, pe parcursul anului trecut hotelurile şi pensiunile din Iaşi au găzduit aproape 400.000 de turişti.
Mănăstirea Hadâmbu, parcul Copou cu teiul lui Eminescu, mănăstirile Golia, Cetăţuia, Frumoasa, simboluri ale Iaşului, impresionează atât prin frumuseţea lor, cât şi prin bogata istorie din spatele zidurilor lor.

Avantaje

Turiştii veniţi cu afaceri au la dispoziţie mai multe mari centre comerciale pentru cumpărături. De asemenea, vizitatorii au la dispoziţie o ofertă variată de unităţi de cazare: hoteluri, pensiunil şi apartamente în regim hotelier.

Dezavantaje

Preţurile la cazare sunt mari faţă de alte zone. Astfel, o cameră simplă costă pe zi între 235 şi 325 de lei, iar pentru un apartament costul poate ajunge şi la 795 de lei. În plus, în ciuda obiectivelor turistice, oraşul nu este inclus în programul excursioniştilor străini. „Oraşul este destul de departe de alte destinaţii precum Suceava sau Neamţ, iar călătorii nu doresc să facă un ocol de 6 ore pentru a vedea Iaşul“, declară Anca Popa, agent de turism la Clever Tour.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite