Acţiune a poliţiştilor la Pustă Vale: romi prinşi la furat de nuci şi lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nucile au fost recuperate şi predate proprietarilor
Nucile au fost recuperate şi predate proprietarilor

Acţiunea a avut loc în perioada 21 - 23 septembrie, în comunitatea de romi de la marginea oraşului Şimleu Silvaniei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, acţiunea a fost organizată pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, a activităţilor comerciale ilicite. Poliţiştii au prins în flagrant, cu această ocazie, două femei din comunitate, V.M., de 20 de ani, şi S.E., de 16 ani, ambele din Pustă Vale, în timp ce sustrăgeau nuci din livada unui şimleuan. Până în momentul în care au fost prinse, femeile reuşiseră să strângă 16 kilograme de nuci. Tot la furat de nuci a fost prins şi P.P., un bărbat de 30 de ani, care a fost surprins de poliţişti după ce a sustras 59 de kilograme de nuci dintr-o fostă fermă de lângă Şimleu. Nucile au fost restituite proprietarilor, iar poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt - se arată în comunicatul IPJ.

Un poliţist aflat în misiune a împuşcat un bărbat suspectat de furt


De asemenea, poliţiştii au găsit sâmbătă, în pădurea ce aparţine de Ocolul Silvic Şimleu Silvaniei, mai mulţi cetăţeni din Pustă Vale, cu nouă căruţe. Patru dintre ei apucaseră să taie câţiva arbori, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 500 lei fiecare. Materialul lemnos a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Şimleu Silvaniei.

FOTO Cazul bărbatul împuşcat la Pustă Vale, în atenţia premierului Victor Ponta. ONG-urile rome strigă "discriminare" şi "execuţie"!


Totodată, poliţiştii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor rdicându-se la 5.830 lei.

Răsturnare de situaţie: procurorii nu îl mai vor pe poliţistul din Şimleu după gratii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite