Un poliţist aflat în misiune a împuşcat un bărbat suspectat de furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul a ripostat, se pare, după ce a fost atacat cu pietre de victima sa
Poliţistul a ripostat, se pare, după ce a fost atacat cu pietre de victima sa

Gravul incident a avut loc aseară în comunitatea de romi din Pustă Vale.

Din informaţiile primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, totul a pornit de la faptul că aseară, în jurul orei 19,50, administratorul unei societăţi comerciale din Şimleu Silvaniei a sesizat Poliţia cu privire la faptul că mai multe persoane fură materiale feroase cu o căruţă de pe proprietatea firmei. Un agent de poliţie de la Poliţia Oraşului Şimleu Silvaniei, care executa serviciul de patrulare pe raza localităţii, s-a deplasat la faţa locului. Verificând aspectele sesizate, a constatat că acestea se confirmă, obţinând totodată indicii cu privire la suspecţi şi direcţia spre care plecaseră.

A pornit în urmărirea lor şi i-a localizat în cartierul Pustă Vale din oraş. În căruţă se aflau bunurile furate, despre care suspecţii au spus că le-au cumpărat, dar au refuzat să-i spună agentului de poliţie de la cine şi au devenit agresivi, înjurându-l şi ameninţându-l.

În intenţia de a-i conduce la sediul poliţiei pentru cercetări, cei trei bărbaţi, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au opus rezistenţă, l-au lovit pe omul legii cu pumnii, picioarele şi o piatră, şi i-au rupt cămaşa de la ţinuta de serviciu, încercând să scape prin fugă.

Poliţistul a plecat în urmărirea a doi dintre suspecţi, i-a somat să se oprească, însă unul a ripostat, lovindu-l cu o piatră. În acelaşi timp, poliţistul a scos pistolul şi a tras un foc de armă spre bărbat, rănindu-l.

Agentul de poliţie a solicitat imediat prezenţa unei ambulanţe. Un echipaj SMURD a ajuns imedit la faţa locului, însă bărbatul decedase deja, fiind rănit în zona intercostală.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru a se stabili circumstanţele producerii acestui eveniment.

La Pustă Vale - o localitate ce aparţine de oraşul Şimleu Silvaniei, este cea mai mare comunitate de romi din Sălaj, numărând aproximativ 2.000 de persoane.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite