Peste 100 de vasluieni au rămas fără ajutoare de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluienii care au primit ilegal ajutoarele de căldură vor trebui să returneze banii
Vasluienii care au primit ilegal ajutoarele de căldură vor trebui să returneze banii

Pentru că au declarat eronat sau au întocmit dosarele incomplete, 144 de vasluieni sunt acum buni de plată. Ei trebuie să restituie banii ce constau în ajutorul de căldură pe lunile în care au beneficiat de acesta. Numai în municipiul Vaslui s-au înregistrat până acum 66 de astfel de încetări.

Vasluienii găsiți de asistenții sociali ai primariilor că au întocmit greșit dosarele pentru căldură, nu mai beneficiază acum de acest drept. În prima lună de controale s-au înregistrat 84 de încetări în tot județul, ajungând acum la 144 de persoane.

„Cei care au depus dosarele pentru a putea primi ajutoare de căldură au declarat pe propria răspundere ce dețin și că se încadrează în normele prevăzute de lege. Cu toate acestea, în urma controalelor efectuate de asistenții sociali s-au descoperit persoane care avea dosare incomplete sau incorecte și care nu aveau drept de a primi ajutor de căldură. Acestor persoane li s-a încetat plata. În prima lună de controale am avut 84 de falși beneficiari, iar acum avem un total de 144 astfel de persoane", ne-a declarat Haralambie Voicu, directorul AJPS Vaslui.

Numai în muncipiul Vaslui nu vor mai primi ajutorul de căldură 66 de persoane, iar controalele nu se vor opri la finalul lunii martie.

„La nivelul municipiului Vaslui avem 66 de încetări a ajutorului de căldură, însă controalele continuă. Sezonul rece nu s-a încheiat", ne-a spus Valeriu Caragață, viceprimarul municipiului Vaslui.

Aproape 100 de vasluieni mincinoşi nu vor mai primi ajutoare de căldură

Cei care au beneficiat de ajutorul de căldură ilegal, vor fi nevoiți să restituie banii primiți. Când Inspecția Socială va merge din nou în control, cel mai probabil vor fi pasibili și de amenzi contravenționale.

„Persoanele depistate că au primit ajutor de căldură deși nu se încadrau vor fi obligate să restituie banii primiți. Daca în urma controalelor desfășurate de Inspecția Socilă se va depista că acești oameni au întocmit voit dosarele, vor primi amenzi contravenționale", a mai adăgat Haralambie Voicu, directorul AJPS Vaslui.

La nivelul județului Vaslui există în acest sezon rece peste 30 000 de beneficiari ai ajutoarelor de căldură.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Citiţi şi:
Pietrenii cer sistarea căldurii ca să scape de facturile mari la întreținere

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite