Aproape 100 de vasluieni mincinoşi nu vor mai primi ajutoare de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma anchetelor sociale efectuate la beneficiarii ajutoarelor de căldură, nu mai puţin de 84 de persoane trebuie să dea înapoi banii primiţi de la stat pentru că nu aveau drept de a primi subvenţia. La nivelul municipiului Vaslui, dreptul de a primi ajutor de căldura a fost încetat, până acum, la 16 familii.

Anchetele sociale efectuate în teren la beneficiarii de ajutoare sociale au început să prindă pe cei care au minţit în acte. Mai mulţi vasluieni au fost depistaţi că şi-au întocmit dosare pentru a primi ajutor din partea statului cu toate că nu aveau acest drept.

„Avem, până la ora actuală, 84 de încetări în tot judeţul. Pentru luna ianuarie s-au mai înregistrat încă 13 astfel de cazuri. Ne aşteptăm la mai multe încetări de plată, însă observăm că primarii şi-au făcut treaba. Urmeaza şi Inspecţia Socială să meargă în teren pentru a verifica dosarele. Ca exemple avem comuna Puşcaşi cu 17 încetări, comuna Soleşti cu 14 încetări şi municipiul Vaslui cu 13 încetări de plată a ajutorului de căldură", a declarat Haralambie Voicu, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Vaslui.

La nivelul municipiului Vaslui, 13 persoane şi-au pierdut ajutorul de căldură în luna decembrie, iar la finalul lunii ianuarie, altor 3 vasluieni le-a fost încetată plata subvenţiei. Din cele aproximativ 4.300 de dosare au fost controlate un număr de 252 de inspecţia social, în luna ianuarie.

„Conform prevederilor legale, acum există posibilitatea verificării acestor beneficiari ai ajutoarelor de caldură. Dintr-un lot de 252 de dosare propuse pentru anchete sociale, în luna ianuarie s-au înregistrat, în urma efectuării acestora, 3 încetări ale plăţii ajutorului de căldură", ne-a spus viceprimarul muncipiului Vaslui, Valeriu Caragata.

La nivelul judetului Vaslui, se află în plată aproximativ 25.000 de beneficiari ai ajutorului de căldură.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite