Nu are de unde să le dea mâncare săracilor, dar a găsit fonduri pentru iluminat stradal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma, se joacă tot mai mult cu nervii celor care l-au ales să conducă urbea. Pentru al treilea an consecutiv, asistaţii sociali nu pot mânca la Cantina de Ajutor Social, din cauză că nu sunt bani, însă primarul a găsit fonduri pentru a orna oraşul cu beculeţe noi.

Paradoxal este faptul că Primăria Negreşti are datorii de câteva miliarde de lei vechi la energia electrică, ceea ce înseamnă că iluminatul public stradal nu funcţionează decât câte 3 ore pe seară. Cu toate acestea, primarul Ioan Cozma a rupt din bugetul local suma de 15.000 de lei, bani cu care a cumpărat beculeţe şi ornamente luminoase pentru sărbătorile de iarnă. 

Tun de 750.000 de euro pe bani europeni la Negrești

Cei mai nemulţumiţi sunt negreştenii care se plâng că nu au străzi asfaltate, nu au locuri de muncă şi îl acuză pe primar de cheltuirea banilor publici nejustificat. Noi nu avem o stradă asfaltată. Peste tot sunt numai gropi şi noroi. Noapte nici nu merge iluminatul public. Când şi când se aprind becurile pentru o oră sau două. La ce ne trebuia istalaţie de Crăciun dacă primăria nu îşi permite să plătească facture la energia electric. Aşa s-au făcut investiţii inutile mereu la noi. Da instalaţiile din anii trecuţi unde sunt?", se întreabă un negreştean.  Să se facă străzi, canalizare, să se investească şi să se creeze locuri de muncă. Ornamentele ne trebuiau nouă? Erau bune şi cele de anul trecut. Un pic amenajate altfel şi rezolva şi această problemă", a mai spus un localnic.

Primarul din Negrești, executat silit de Finanțe

 Primarul Negreștiului, Ioan Cozma, anchetat de polițiștii de la SIF

Angajaţii CJ Vaslui şi ai Primăriei Negreşti, audiaţi de DIICOT

Săracii nu au Cantină de Ajutor Social

 Una din problemele pe care primarul Cozma nu poate să o rezolve de 3 ani este Cantina de Ajutor Social. Aceasta a rămas, în continuare, înschisă deoarece chiar edilul se plânge că nu găseşte fonduri pentru protecţia socială. Un calcul simplu făcut chiar de primar arată că mâncarea celor 250 de asistaţi sociali din Negreşti ar costa lunar aproape 14.000 de lei. Cu toate acestea, Ioan Cozma nu s-a îndurat ca măcar luna aceasta, când vine Moş Crăciun, să îi ajute pe aceşti sărmani cu o masă caldă şi a ales să cumpere instalaţii noi. Noi trebuie să reducem din cheltuieli pentru a traversa această criză financiară şi de aceea am decis să rămână închisă şi în acest an cantina, cu toate că numărul celor care ar fi trebuit să beneficieze de serviciile ei este în creştere. Este foarte greu pentru cei peste 200 de beneficiari pentru că din porţia pe care o primeau zilnic mai hrăneau alte câteva guri şi acasă", recunoaşte cu seninătate primarul Cozma.

Oraşul Negreşti are o populaţie de 10.000 de locuitori, dintre care peste 750 sunt şomeri în plată, aproape 3.000 sunt pensionari şi alte câteva sute nu mai primesc demult nici măcar indemnizaţie de şomaj.

 

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite