Angajaţii CJ Vaslui şi ai Primăriei Negreşti, audiaţi de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei oraşului Negreşti, dar şi câţiva de la Consiliul Judeţan (CJ) Vaslui, în frunte cu vicepreşedintele Corneliu Bichineţ, au intrat în atenţia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ei sunt cercetaţi în câteva dosare care îl au în centrul atenţiei pe primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma, după ce acesta ar fi prejudiciat statul de sume importante de bani. Ultima „ispravă" în care edilul este cercetat este legată de fondurile destinate reabilitării terenului de sport al Centrului  Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Negreşti. Atât Cozma, cât şi mai mulţi subaltern de-ai săi şi câţiva angajaţi ai CJ Vaslui au dat şi ei cu subsemnatul în acest dosar. Printre cei audiaţi se află şi actualul vicepreşedinte al CJ Vaslui, Corneliu Bichineţ, deoarece banii au fost daţi pentru această lucrare pe vremea când acesta conducea frâiele judeţului. Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că primarul Ioan Cozma, prin firma condusă de fiul său, SC Precizia SRL, cea care a efectuat lucrarea, ar fi încasat toţi banii, însă nu au dus la bun sfârşit lucrarea. Asta înseamnă că prejudicial statului a fost de aproximativ 1 miliard de lei vechi.

 Primarul habarnist

 Întrebat de această situaţie, Ioan Cozma susţine că nu ştie despre ce este vorba şi l-a luat pe NU în braţe. „Sincer vă spun, eu sunt străin de această informaţie. Ultima dată când am fost la DIICOT a fost anul trecut. Nu ştiu despre ce teren de sport vorbiţi", ne-a declarat primaruzl Cozma.

Primarul Cozma nu este la prima abatere de acest fel. El este anchetat de mai multe instituţii ale statului, după ce s-a stabilit că a prejudiciat statul în mod constant. De exemplu Direcţia de Finanţe Vaslui l-a obligat pe primarul din Negrești Ioan Cozma și pe directorul economic al primăriei la plata sumei de 678.278,83, reprezentând cheltuieli bugetare angajate nelegal. Mai exact, edilul a făcut plăți către diferite firme de construcții fără un temei legal. De asemenea, Ioan Cozma mai este anchetat de DIICOT şi într-un dosar în care acesta a intrat şi în nişte bani europeni. Este vorba de 700.000 de euro, bani destinaţi amenajării unei gropi de gunoi ecologice. O altă ilegalitate făcută de primarul Cozma este legată de stadionul din localitate. Acesta a cheltuit aproape 300.000 de lei, bani cu care ar fi trebuit să reabiliteze baza sportivă, iar stadionul este plin de bălădăi, fără gard sau vestiare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite