Vaslui: Alertă pe râul Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În două localităţi de pe Valea Prutului  zeci de oameni muncesc pentru a întări două diguri ameninţate să fie sparte de apă.

Potrivit autorităţilor, în localitatea Cârja peste 100 de saci cu nisip au fost pregătiţi pentru întărirea unui stăvilar, iar în localitatea Râşeşti 70 de oameni lucrează la întărirea unui alt dig, aici fiind nevoie de peste 2.500 de saci cu nisip care vor fi puşi pe o suprafaţă de 8.000 de metri mătraţi.

Dunărea a inundat orașul Hârșova

Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele

  "Lucrează în zona Râşeşti oameni de la Apele Române, de la Primăria Fălciu şi de la o fermă piscicolă din zonă. Aici digul nu este bine înierbat şi a fost nevoie de intervenţie urgentă. La Cârja de asemnea au apărut probleme dar am luat imediat măsuri. Oricum cu o situaţie mai critică ne vom confrunta pe data de 2 iulie când râul Prut se preconizează că va avea un debit de peste 600 de mc/s", a declarat Levente Csaba Szekely, prefectul judeţului Vaslui.

Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

Alertă: Dunărea a luat în stăpânire Faleza/Află de aici care este prognoza pentru următoarea perioadă (GALERIE FOTO)

  În prezent râul Prut are un debit de 350 mc/s, adică triplu faţă de debitul obişnuit.  În cazul în care Prutul se va revărsa, apa va inunda mai întâi aproximativ 5.000 de hectare de teren din zona dig-mal, zonă care a fost de altfel evacuată, de aici fiind mutate animalele, depozitele de lemne şi utilajele societăţilor care desfăşurau diferite activităţi în zonă.

Situaţia îngrijorătoare provocată de creşterea debitului râului Prut din judeţul nostru l-a determinat pe premierul Emil Boc să îl convoace pe prefectul de Vaslui într-o videoconferinţă care va avea loc în această după-amiază, cu începere de la ora 16.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite