Tragediile la scăldat se ţin lanţ la Vaslui! În trei zile, trei copii s-au înecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canicula a făcut mai multe victime în judeţul Vaslui. În numai trei zile, trei copii s-au înecat deoarece au plecat la scăldat neînsoţiţi, iar pompierii trag un semnal de alarmă din cauza acestor tragedii.

Una dintre metodele de a scăpa de a scăpa de temperaturile caniculare este scăldatul, însă, în acelaşi timp, această metodă s-a dovedit a fi fatală pentru mulţi dintre noi. Din păcate, printre victimele apelor se numără şi copii.

În ultimele trei zile, trei copii din judeţul Vaslui s-au înecat, doi dintre ei pierzându-şi viaţa.

Un prim caz s-a înregistrat vineri după-amiază, la o piscină din municipiul Bârlad, acolo unde un elev în vârstă de 13 ani şi-a pierdut viaţa după ce un coleg de-al său l-a împins în apă. (Citeşte mai ulte despre acest caz AICI)

Al doilea caz s-a petrecut sâmbătă seară, la barajul de la Puşcaşi, acolo unde un tânăr de 19 ani a fost salvat în ultimul moment de un bărbat. El a ajuns la spital, iar medicii au reuşit să îl menţină în viaţă. (Citeşte mai multe despre acest caz AICI)

În fine, a treia tragedie a avut loc duminică după-amiază, pe lacul Manţu, din comuna Tătărăni. Un copil de 13 ani a plecat la scăldat cu mai mulţi prieteni şi, deşi ştia să înoate foarte bine, el nu a mai ieşit de sub apă. Din păcate, prietenii lui au anunţat destul de târziu familia, deoarece au fost nevoiţi să meargă pe jos până în sat aproximativ 7 kilometri, iar medicii nu au mai putut face nimic. Trupul neînsufleţit al micuţului a fost scos de scafandri din apă după aproximativ 5 ore şi jumătate. (Citeşte mai multe despre acest caz AICI)

Mai mult, echipa de scafandri a mai intervenit şi în zilele de 10 şi 11 mai pentru căutarea a doi tineri înecaţi la scăldat în râul Bîrlad. Câteva zile mai târziu, în noaptea de 26 spre 27 mai, pompierii de la Detaşamentul Bîrlad au intervenit pentru căutarea unui bărbat de 62 de ani, care s-a înecat în lacul Prodana.

Pompierii trag un semnal de alarmă şi vă recomandă să respectaţi câteva reguli de bază care vă pot salva viaţa:

- Respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului  şi scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot!

- Nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine!

- Supravegheaţi atent copii şi nu îi lăsaţi să intre singuri în apă. O clipă de neatenţie poate fi fatală!

- Nu vă scăldaţi în lacuri, râuri, canale de irigaţie sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci!

- Evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente.

- Nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare!

- Nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii! Aceste acte de teribilism pot avea consecinţe grave.

- Nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite