Moartea fostului primar al Bârladului va fi anchetată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia municipiului Bârlad a demarat ieri o anchetă cu privirea la împrejurările în care a survenit moartea fostului primar al Bârladului.

Oamenii legii s-au autosesizat după ce Elisabeta Craus,  soţia regretatului profesor a declarat că fractura de humerus, cea de care fostul primar trebuia operat înainte de a muri,  ar fi fost provocată de o neglijenţă a personalului sanitar. Femeia a declarat pentru ziarele locale că soţul său ar fi fost scăpat pe scări de ambulanţieri şi că medicii de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad nu i-ar fi acordat îngrijiri cum se cuvine.

„Medicii din Iași au încercat să repare ce au stricat cei din Bârlad. Dacă era tratat corespunzător nu se ajungea la operație și nu ar fi avut nevoie de nicio anestezie. Am chemat ambulanța în noaptea dintre 31 iulie - 1 august. A fost pus pe targa mobilă și în timp ce-l coborau pe scări a fost pană de curent. Eu eram cu spatele, încuiam ușa. Cred că atunci a fost scăpat jos. Nu am auzit nimic dar soțul mi-a povestit ulterior că în acea clipă a simțit o durere mare, după care s-a trezit la spital", a declarat pentru cotidianul Obiectiv de Vaslui, Elisabeta Craus.

Medicii de la Spitalul din Bârlad se apără şi spun însă că nici nu se pune problema ca Doru Gabriel Craus să nu fi primit tratament corespunzător. „Pacientul a venit cu probleme neurologice care i-au fost tratate de noi. A stat internat opt zile la noi, iar în momentul în care a decis să plece la Iaşi era pe picioarele lui", a spus pentru adevarul.ro Viorel Petcu, managerul spitalului bârlădean.

Poliţiştii bârlădeni s-au autosesizat în acest caz urmând a se proba cum au apărut acele răni care sunt menţionate în articolele de presă", ne-a spus Loredana David, responsabil mass-media al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Doru Gabriel Craus a murit luni dimineaţă, chiar înainte de a i se efectua o operaţie la umăr. Din spusele medicilor de la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi, unitatea la care bârlădeanul era internat, acesta a murit din cauza problemelor cardiace pe care le avea, coroborate cu anestezicul local care i s-a administrat.

Alte materiale legate de acest subiect:

A murit fostul primar al Bârladului, Doru Gabriel Craus

Moartea profesorului Gabriel Craus a fost provocată de un anestezic

Ce declară medicii spitalului în care Gabriel Craus a murit

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite