A murit fostul primar al Bârladului, Doru Gabriel Craus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reputatul profesor bârlădean s-a stins din viaţă azi-dimineaţă într-un spital din Iaşi din cauza unui infarct

Gabriel Craus a fost primar al Bârladului în perioada 1996-2000. A fost unul dintre cei mai apreciaţi profesori din urbe, fiind cadru didactic al Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“.

„Pentru noi este o pierdere foarte grea. După trecerea în nefiinţă a domnului Teodorescu, acum, o altă mare pierdere pentru oraşul nostru. Domnul Craus a fost un profesor apreciat de către toţi colegii şi elevii cu care a intrat în contact. Un om care a făcut foarte multe pentru Bârlad, mai ales pentru Colegiul «Gheorghe Roşca Codreanu»“, ne-a spus Augustin Tomescu, directorul Liceului „Codreanu“ din Bârlad.

„Este o pierdere grea pentru Bârlad. A fost un profesor eminent, un primar bun într-o perioadă de tranziţie, care a reuşit cu un buget mic al oraşului să rezolve problemele stringente ale locuitorilor. Era un om de echipă, a colaborat foarte bine cu toată lumea“, ne-a spus Valentin Guzgan, preşedintele PRM Bârlad şi viceprimar al Bârladului în perioada în care Gabriel Craus a fost edil-şef.

Trupul neînsufleţit al fostului primar va fi adus la Bârlad în această seară.

C.V. Doru Gabriel Craus

- Data naşterii: 4.11.1944

- În 1990 devine profesor de georgrafie al Liceului „Gheorghe Roşca Codreanu“

- pe 15 septembrie 1991 este numit director adjunct la această instituţie.

- pe 16 iunie 1996 este votat primar al municipiului Bârlad

- pe 8 noiembrie 2004 este numit inspector de specialitate (geografie) în cadrul IŞJ Vaslui

- în martie 2008 se pensionează

- După pensionare a activat în continuare ca profesor de geografie la Colegiul „Gheorghe Roşca Codreanu“. A stat pentru ultima dată la catedră la finele anului şcolar trecut.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite