„Incoruptibilul“ Zamfir a scăpat basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Zamfir fusese achitat și de magistrații vasluieni
Cristian Zamfir fusese achitat și de magistrații vasluieni

Vestitul polițist de la rutieră din Vaslui, Cristian Zamfir, a fost achitat de magistrații de la Curtea de Apel Iași în dosarul în care era acuzat de luare de mită.

Agentul Cristian Zamfir a ajuns în atenția procurorilor în toamna anului trecut, după ce suceveanul Neculai Apreotesei, fost polițist de frontieră, s-a autodenunțat spunând că l-a mituit pe omul legii cu suma de 250 de lei. Apreotesei susține că Zamfir l-ar fi iertat pentru acea sumă de bani și nu l-a sancționat pentru cea mai gravă contravenție rutieră, și anume lipsa inspecției tehnice periodice (ITP) auto. 

Săptămâna trecută, magistrații ieșeni au decis că cel supranumit „incoruptibilul" este nevinovat și au dispus achitarea lui, însă i-au aplicat acestuia o amendă administrativă de 1.000 de lei, sentință dată și de judecătorii Tribunalului Vaslui.

„Aici a fost în mod clar o răzbunare a procurorului care a instrumentat cazul, care probabil a dorit scoaterea mea din decor pentru o perioadă. Procurorul a greșit față de mine, iar sentința dată de cele două instanțe confirmă acest lucru. Vreau să revin în trafic, deoarece mi-a intrat în sânge Poliția Rutieră și, dacă conducerea Inspectoratului nu va fi de altă părere, tot aici mi-aș dori să rămân. Deocamdată, aștept redactarea hotărârârii care, din câte am înțeles, poate dura 20 - 30 de zile", a declarat Cristian Zamfir.

Zamfir: „Abia aştept să revin în trafic“

A folosit și pistolul din dotare

Polițistul Zamfir mai este cercetat și pentru tentativă de omor după ce a folosit pistolul in dotare. În septembrie 2008, acesta i-a semnalizat şoferului unui Volkswagen Golf să tragă pe dreapta pentru că maşina rula cu viteză prea mare. Poliţistul susţine că, iniţial, şoferul nu  a respectat semnul regulamentar şi că ulterior ar fi încercat să-l calce cu maşina şi l-a înjurat, de aceea s-a folosit de arma sa.

Citește aici despre incidentul în care Zamfir a tras cu arma din dotare

Raportul balistic finalizat în toamna anului trecut relevă că poliţistul a scos pistolul şi a tras trei gloanţe spre maşină fără foc de avertisment. Decizia experților a fost contestată de Zamfir care a cerut o contra expertiză la Institutul de Criminalistică din București. Rezultatul acesteia poate dura și doi ani, așa că nu se știe, încă, dacă omul legii a folosit sau nu corespunzător arma din dotare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite