Poliţist incoruptibil, urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În septembrie 2008, Cristian Zamfir, agent la Poliţia Rutieră Vaslui, i-a semnalizat şoferului unui Volkswagen Golf să tragă pe dreapta pentru că maşina rula cu viteză prea mare. Poliţistul susţine că, iniţial, şofersul nu  a respectat semnul regulamentar şi că ulterior ar fi încercat să-l calce cu maşina şi l-a înjurat.

Raportul balistic finalizat zilele trecute relevă că poliţistul a scos pistolul şi a tras trei gloanţe spre maşină fără foc de avertisment. „A vrut să mă omoare. În ceea ce priveşte acuzele dumnealui n-am ce comenta, atâta timp cât el a refuzat să facă testul poligraf imediat după incident", a spus Minu Mihalcea, şoferul maşinii.

De-a lungul timpului, agentul-şef Cristian Zamfir (35 de ani) a lăsat fără permis primari, deputaţi, interlopi, un preşedinte de Consiliu Judeţean şi chiar pe propriii lui colegi. Printre „victimele" lăsate fără permis se numără şi deputatul Cristian Adomniţei, care a fost prins gonind cu 155 de kilometri la oră într-o localitate din Vaslui.

Nu mai are curaj să scoată pistolul

Agentul de la Rutieră contestă rezultatul raportului şi a cerut o contraexpertiză. În plus, el îi acuză de neprofesionalism pe criminalişti. „Nu mai reţin exact dacă am tras sau nu un foc de avertisment, deoarece au trecut doi ani de atunci. Mai mult, se scrie în expertiză că aş fi tras din poziţia vertical cu mâna la şold, ca şi cum aş fi fost vreun cowboy, ori eu nu am fost instruit să trag din asemenea poziţie", a spus Zamfir.

Poliţistul spune că incidentul l-a marcat psihic: „Vă dau cuvântul meu de onoare că nu mai am curajul să scot pistolul din toc atunci când aş fi nevoit. Colegii mei spun că nici ei nu vor mai folosi arma din dotare. Numai în România se poate întâmpla să fii trimis în judecată atunci când îţi faci treaba."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite