Cele mai scumpe case de vânzare în Moldova. Vezi aici cât cer proprietarii pe vilele de sute de metri pătraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" vă prezintă topul celor mai scumpe locuinţe scoase la vânzare în judeţele Moldovei. Pe timp de criză, când preţul locuinţelor scade constant, proprietarii câtorva imobile speră să obţină sume exorbitante pe vilele lor.

Piaţa imobiliară din oraş a intrat în comă

Cu preţuri ce variază de la 400.000 de euro la nu mai puţin de 2 milioane de euro, impresionantele imobile îşi aşteaptă de luni bune cumpărătorii. Cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în Botoşani este o clădire boierească din centrul oraşului, pe strada Teatrului. Clădirea, construită în 1916 de către un fost industriaş, se află acum în propietatea unui om de afaceri care de doi ani încearcă să o vândă cu 2 milioane de euro.

image

„Este singura clădire din centrul oraşului care are un teren de 4.600 de metri pătraţi. Fără 2 milioane de euro nu o vând", a spus Claudiu Colescu, proprietarul clădirii-monument istoric.

Iaşi: Apartamente ieftine de închiriat

Suceava: imobil cu 16 camere

În Suceava, cea mai scumpă casă de locuit scoasă la vânzare este situată în cartierul Zamca, având suprafaţa construită de 1.530 de metri pătraţi, la care se adaugă circa 2 hectare de teren. Locuinţa a fost scoasă pe piaţă în aprilie anul trecut, la preţul de 2 milioane de euro, dar proprietarul ar fi acum dispus să negocieze după ce două companii au fost descurajate de preţ.

Suceava: Piaţa imobiliară este regivorată de programul „Prima Casă”

Vaslui: vor să speculeze momentul

Patronii unei societăţi din domeniul panificaţiei au la vânzare locuinţa cu cel mai „piperat" preţ din Vaslui.

image

Vila a fost construită în urmă cu zece ani, are peste 250 de metri pătraţi construiţi şi vine la pachet cu un teren de 700 de metri pătraţi. Proprietarii speră să obţină nu mai puţin de 1,2 milioane de lei, sumă considerată de agenţii imobiliari exagerată. Potrivit experţilor, proprietatea nu valorează mai mult de 200.000 de euro. (Bogdan Ogrinj)

Iaşi: vilă de 600.000 de euro

Cea mai costisitoare tranzacţie imobiliară din Iaşi va fi cea a unei vile de 600.000 de euro. Amplasată pe Şoseaua Ştefan cel Mare, aceasta a fost construită în 2000. Are demisol, parter, un etaj şi mansardă, iar terenul care înconjoară locuinţa este de 1.300 de metri pătraţi. Ieşeanul care va deveni proprietarul luxosului imobil va primi în acelaşi preţ şi foişorul, piscina, curtea şi grădina, cele două garaje şi o altă casă, cu parter şi mansardă, în aceeaşi curte.

Iaşi: Proprietar cu chirie la apartament de lux

O casă situată în Piatra Neamţ pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 îşi caută un nou proprietar de aproape trei ani. Casa este construită la sfârşitul anului 2007. Iniţial, proprietarul a vrut să o vândă cu 450.000 de euro, dar este dispus să negocieze până la 400.000 de euro. (Florin Jbanca)

image

Bacău: Vilă de 600.000 de euro

Vila lui Sorin Ovidiu Vântu de pe strada Vasile Alecsandri nr. 7 este cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în municipiul Bacău încă din toamna anului trecut.

image

Imobilul din cărămidă, acoperit cu ţiglă, are o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, opt camere, salon şi garaj subteran. Preţul cerut de proprietar este de 600.000 de euro, iar în aceşti bani cumpărătorul mai primeşte şi terenul de 1.800 de metri pătraţi.

„Preţul este ridicat deoarece vila se află în centrul oraşului. Sunt clienţi care sună, mai întreabă una-alta, însă de cumpărare deocamdată nu s-a arătat nimeni interesat", a afirmat Adrian Tudor, agent imobiliar. (Olimpia Filip)

Slănic Moldova, o stațiunea uitată de piața imobiliară (GALERIE FOTO)

Agent imobiliar: „Cine nu scade preţul, nu vinde!"

Preţul apartamentelor din principalele oraşe ale Moldovei a scăzut la jumătate faţă de perioada de dinaintea crizei economice

Dacă în anul 2008 un apartament cu două camere într-una dintre zonele bine cotate ale Iaşiului ajungea la 80.000 de euro, acum acesta se tranzacţionează chiar şi cu 45.000 de euro. Agenţii imobiliari spun că această situaţie reprezintă o „aşezare" a pieţei şi că vor mai fi scăderi de preţuri, chiar dacă nu semnificative.


„Preţurile sunt mult mai mici decât în urmă cu doi-trei ani. Au scăzut chiar şi cu 40-50%, în funcţie de zonă şi de apartament. Acum, cine nu scade preţul, nu vinde", explică Emilian Tarcan, reprezentantul unei agenţii imobiliare din capitala Moldovei. Conform acestuia, în prezent, vânzările sunt stimulate de programul „Prima Casă", dar numărul mare de cereri nu se va concretiza şi într-o nouă creştere a preţurilor.

Garsonieră cu 25.000 de euro la Bacău

La Vaslui, însă, apartamentele continuă să se vândă cu mult peste puterea de cumpărare a locuitorilor judeţului deoarece proprietarii nu au lăsat mai deloc din preţuri. „Tarifele apartamentelor sunt în continuare foarte mari. În opinia mea, vom ajunge la preţuri de bun-simţ atunci când un apartament cu trei camere, decomandat, va costa 30.000 de euro", a spus Simona Polak, directorul unei agenţii imobiliare.


În Botoşani, preţul locuinţelor a atins cel mai mic nivel din ultimii trei ani. Tarifele au scăzut cu 20% faţă de 2010 şi cu 60% faţă de cele practicate înainte de instalarea crizei. Preţul garsonierelor şi apartamentelor din Bacău au scăzut cu 30%. O garsonieră care costa 35.0000 de euro în 2008, acum se vinde cu 25.000. În acelaşi timp, costul unui apartament cu două camere a scăzut de la 65.0000 de euro la 35.000.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite