Dorel loveşte, din nou, la Vaslui. Doi muncitori erau să dărâme un stâlp de iluminat cu excavatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din muncitori dădea cablul la o parte
Unul din muncitori dădea cablul la o parte

„Modernizarea necesită sacrificii", acesta este principiul după care, se pare, că s-au ghidat doi muncitori din Vaslui care au reuşit să agaţe cu excavatorul cablul unui stâlp de iluminat public în timp e lucrau la modernizarea infrastructurii pietonale.

Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă chiar în centrul oraşului, acolo unde o echipă de muncitori cărau o parte din asfaltul vechi al Pieţei Civice.

Într-o clipă de neatenţie, şoferul excavatorului a ţinut cupa utilajului prea sus şi a agăţat cablul electric care lega mai mulţi stâlpi de iluminat între ei. Aşa se face că, unul dintre stâlpi a fost scos din fundaţie şi era cât pe ce să lovească un trecător care se afla în zonă.

Harta craterelor de primăvară din Vaslui. Vezi aici care sunt străzile pline de gropi din oraş FOTO

Deşi i-am întrebat de cele întâmplate, ambii muncitori s-au ăcut că nu ştiu despre ce e vorba, cu toate că stâlpul de iluminat era aproape de pământ.

Campioni deosebiţi la daune

Acesta nu este unicul incident pe care muncitorii care lucrează la modernizarea oraşului îl produc. Potrivit reprezentanţilor primăriei, lucrătorii au reuşit să mai fisureze şi ţevi de apă, ţevi de gaz sau să strice mobilier stradal

„Nu ne mai miră nimic. Nu e primul astfel de incident şi probabil că nu va fi nici ultimul. Pentru fiecare daună provocată constructorul respectiv va trebui să plătească", ne-a declarat Daniel Neacşu, viceprimarul municipiului Vaslui.

Centrul Vasluiului, transformat în șantier

Încă din primăvara anului trecut, municipiul Vaslui a intrat într-un proces de schimbare la faţă, graţie unui proiect care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Lucrările de asfaltare a municipiului reședință de județ au fost câștigate de firma binecunoscutului om de afaceri din Murgeni, Emil Savin.

PIDU este compus din 5 proiecte, toate finanțate cu bani europeni și care prevăd asfaltarea străzii Ștefan cel Mare, dar și a altor 14 străzi, reabilitarea zonei pietonale centrale și a iluminatului arhitectural, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii de transport public prin crearea unui terminal intermodal, crearea unor centre de zi prin modernizarea punctelor termice Gară 2 și Ștefan cel Mare și amplasarea unor camere de supraveghere pe principala stradă a orașului și amenajarea unui centru de supraveghere.

Contractul de finanțare are o valoare totală de aproape 25 de milioane de euro.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite