Centrul Vasluiului, transformat în șantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de zece luni, vasluienii care vor trece prin centrul orașului vor trebui să facă slalom printre utilajele de construcții și muncitori.

Lucrările în cadrul proiectului „Reabilitare zona pietonală centrală și iluminat architectural în municipiul Vaslui" au demarat în forță. Potrivit edililor, investiția se ridică la peste 13 milioane lei, iar la finalul acesteia centrul municipiului Vaslui va fi complet schimbat. „Va fi refăcut terasamentul care va fi înlocuit cu granit, vor fi înlocuiți stâlpii și corpurile de iluminat și punem proiectoare pe clădirele reprezentative din oraș. Schimbarea se va face începând de la Teatrul de Vară până la Primărie și înconjurând biblioteca județeană", a spus viceprimarul Daniel Neacșu. El a mai precizat că aleile vor fi iluminate și cu ajutorul unor leduri ce vor fi montate în pavaj.

image

Mormanele de moloz au pus stăpânire pe Piața Civică

Reabilitarea zonei pietonale trebuie realizată până la finele anului, iar muncitorii au început deja să scoată vechile dale care pavau Piața Civică. Cum în centrul orașului și-au făcut deja apariția utilajele de construcții, oamenii privesc curioși dar și neîncrezători șantierul din fața lor. „Aceste dale au zeci de ani vechime și arătau groaznic. Este bine că vor fi schimbate, dar nu știu dacă va fi respectat termenul de execuție. Sper să nu mergem printre gropi și pietroaie încă doi, trei ani de acum încolo", a spus vasluianul Valerică Boboc, în vârstă de 49 de ani.

image

Oamenii se uită curioși la utilajele de construcții

image

Terasamentul va fi schimbat în totalitate, însă spațiile verzi vor rămâne intacte

image

Pietonii trebuie să meargă pe șosea pentru că trotuarele au devenit inutilizabile

image

Muncitorii trebuie să se și odihnească, așa că profită de umbra copacilor din apropiere

Mai multe detalii în ediția tipărită a ziarului Adevărul de Seară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite