Atenţie şoferi! Vasluiul se transformă în „Big Brother“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din anul 2013 toţi şoferii care încalcă regulile de circulaţie în municipiul Vaslui nu vor mai avea posibilitate să mai scape basma curată, deoarece oamenii legii vor avea ca dovezi probe video.

Potrivit unui proiect care face din Planul Integrat de Dezvoltare urbană (PIDU) aproape toate artere din oraş vor fi supravegheate video.

Lucrările de montare a acestor camere au început, deja, pentru început fiind montate pe arterele principale 50 de camere, din care 20 vor fi mobile.

„Acum se lucrează la acel centru de comandă unde vor fi primite şi stocate informaţiile de la toate camerele din oraş", a declarat Daniel Neacşu, viceprimarul municipiului Vaslui.

PIDU este compus din 5 proiecte, toate finanțate cu bani europeni și care prevăd asfaltarea străzii Ștefan cel Mare, dar și a altor 14 străzi, reabilitarea zonei pietonale centrale și a iluminatului arhitectural, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii de transport public prin crearea unui terminal intermodal, crearea unor centre de zi prin modernizarea punctelor termice Gară 2 și Ștefan cel Mare și amplasarea unor camere de supraveghere pe principalele străzi ale orașului și amenajarea unui centru de supraveghere.

Contractul de finanțare are o valoare totală de aproape 25 de milioane de euro.

Primarul Vasluiului, nemulţumit de stadiul lucrărilor din centrul oraşului

Ploia pune „beţe în roate” lucrărilor de modernizare din municipiul Vaslui

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite