Turnu Severin: Speranțe pentru scăderea ratei șomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Marinescu: „Din martie, eu cred că vom intra pe o pantă normală în ceea ce privește șomajul”

NU RATA

Începe sezonul grevelor şi disponibilizărilor

Măsura şomajului tehnic se aplică din nou

Posturile vacante, salvarea funcţionarilor publici de la disponibilizare

Pentru luna februarie, patru societăți au depus actele necesare pentru concedieri colective. Vorbim despre un număr de 174 de persoane care și-ar putea pierde locul de muncă. Cu toate astea, reprezentanții AJOFM Mehedinți dau asigurări că numărul celor concediați în această lună nu va depăși 100 de persoane.

„Este vorba de 174 de persoane, dar cu siguranță nu se va ajunge aici. Una din firme și-a retras cererea de concediere colectivă, iar după părerea mea, vor fi disponibilizați în jur de 100 de oameni”, ne-a spus Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinți.

Paradoxal, deși încă se concediază în Mehedinți, specialiștii cred că lucrurile merg spre bine. Pentru un județ cu cea mai mare rată a șomajului, de 14,09%, numărul de 100 de disponibilizări este unul foarte mic, semn că patronii nu se mai grăbesc să scape de angajați.

Mai mult, Sorin Marinescu îi liniștește pe mehedințeni. „Nu cred că în următoarele luni vor mai fi disponibilizări însemnate. De altfel, vine primăvara și sectorul construcțiilor își va reveni, iar celelalte domenii l-ar putea urma. Eu cred că începând cu luna martie vom intra și noi pe o pantă normală în ceea ce privește șomajul”, ne-a spus purtătorul de cuvânt.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite