Braşov: Măsura şomajului tehnic se aplică din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 200 de persoane vor rămâne fără loc de muncă luna aceasta
Peste 200 de persoane vor rămâne fără loc de muncă luna aceasta

Guvernul va adopta săptămâna aceasta Ordonanţa de Urgenţă prin care măsura şomajului tehnic va fi prelungită începând cu luna februarie.

Actul normativ adoptat anul trecut, care face referire la şomajul tehnic, prevede scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate atât de patroni, cât şi de salariaţii care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază. Măsura se aplică pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului, pentru o perioadă de până la trei luni, fără a afecta însă calitatea de asigurat a angajaţilor.

Cheltuieli costisitoare cu şomerii

Măsura va aduce totuşi, o economie la bugetul de stat ţinând cont că în cazul creşterii numărului de şomerilor cheltuielile aferente ar fi mult mai mari, deoarece indemnizaţia se acordă pe o perioadă de nouă luni, faţă de trei luni, cât este şomajul tehnic. De exemplu, în judeţul Braşov numărul şomerilor a crescut foarte mult în ultima perioadă şi a ajuns aproape de 22.00 de persoane. Pentru plata indemnizaţiilor acestora, bugetul de stat a cheltuit aproape 1,9 milioane de euro pe lună. În următoarea perioadă, alte 218 persoane vor rămâne fără loc de muncă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite