Tulcea: Moarte suspectă în Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a dispărut în zona Crişan
Bărbatul a dispărut în zona Crişan

Chiriţă Cucu (52 de ani) din Ianca, Brăila, a dispărut la Crişan pe data de 27 martie, în timp ce era la muncă pe o gabară a firmei Danube Trans. O lună mai târziu, pe 21 aprilie, nişte localnici au văzut cadavrul bărbatului plutind în aceeaşi zonă în care dispăruse. Medicul legist nu poate spune dacă bărbatul a murit sau nu înecat.

În raportul oficial al legistului apare „cauza morţii: necunoscută“. Bărbatul nu avea apă în plămâni, ceea ce înseamnă, spun rudele, că ar fi murit înainte să ajungă în apă. Dar cum? Aceasta este întrebarea la care familia Cucu încearcă să găsească un răspuns.
„Eu nu ştiu cum a murit, de ce, nu ştiu nici măcar cine l-a găsit. Pe mine m-au chemat doar pentru identificare şi atât. Eram bulversată, am identificat cadavrul, am făcut înmormântarea, am făcut şi pomeni, iar acum stau şi mă întreb: de ce nimeni nu se agită în legătura cu moartea soţului meu? Au luat nişte declaraţii şi gata, au închis cazul. Nu se ştie de ce a murit şi asta este!“, spune Rodica Cucu, soţia decedatului.

Chiriță Cucu a murit la muncă

Foto: Dispărutul Chiriţă Cucu.



A vorbit cu fiica lui la telefon în noaptea în care a murit

Femeia spune că bărbatul a sunat-o pe fiica lor, Ramona (25 de ani) în jurul orei 21.00, iar apoi, din ce a aflat şi ea de la poliţie, colegul cu care era a urcat pe navă pentru că îi era foarte frig. Nimeni nu mai ştie nimic de el. „Am înţeles că acest coleg l-a strigat să îi dea parâma şi a văzut că nu mai era acolo. Dar nu a intrat nimeni în panică, nu a chemat pe nimeni. De ce nu l-a ajutat nimeni?“, mai spune femeia.
Aceasta susţine că erau o familie foarte fericită, se înţelegeau bine, nu aveau probleme financiare, ceea ce exclude din start posibilitatea unui suicid. „Poate să fi făcut atac de cord, dar nu avea nicio problemă de sănătate. Era sănătos tun, cum să moară aşa, dintr-o dată?“.
De asemenea, soţia susţine că bărbatul ei nu avea duşmani şi se înţelegea foarte bine cu toţi colegii. „Vreau doar să ştiu adevărul. Vreau să ştiu că cineva se preocupă şi de soţul meu... Este o viaţă de om, totuşi! Eu acum sunt singură şi nici nu mai ştiu la cine să apelez“, plânge văduva.
Şi nepoata bărbatului, Corina Cucu (30 de ani) caută răspunsuri la autorităţile statului. Este singura din familie care locuieşte în Tulcea, aşa că bate la toate porţile pentru a afla ce s-a întâmplat cu unchiul ei.
„Tatăl meu a murit de cancer la 39 de ani, bunica este disperată. A avut doi băieţi şi nu mai are niciunul. Chiriţă a fost ca un tată pentru mine. Şi acum trec pe lângă locul unde muncea şi nu îmi vine să cred că nu mai este“, suspină şi Corina.

Accident naval în Delta Dunării!

Un turist necunoscut a fost găsit înecat în Delta Dunării

O barcă s-a răsturnat în Delta Dunării. Un turist de 41 de ani din Târgu Jiu este dat dispărut

Tulcea: O barcă s-a răsturnat în Delta Dunării! O persoană este dispărută!

Copilul bărbatului dispărut în Dunăre strigă după tatăl său

Se anchetează

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Izet Ali, spune că aici ar putea fi vorba de un accident de muncă soldat cu decesul victimei. Dar pentru că nu există o cauză a morţii stabilită clar de un medic legist, ancheta s-a împotmolit: „Nu putem şti cu precizie dacă bărbatul era pe gabară sau ieşise de pe navă. În momentul în care părăseşte vasul nu mai este în timpul serviciului“, spune Izet Ali.

gabara

Foto: Cucu lucra pe o gabară în Deltă

Cadavru găsit plutind în Delta Dunării!

Dan Stepanencu, procuror în cadrul Judecătoriei Tulcea, spune că în cazul lui Chiriţă Cucu s-a deschis un dosar penal, dar ancheta se va continua de abia după ce vine şi raportul necropsiei: „Cred că aici este o problemă de comunicare, pentru că încă nu s-a primit raportul medicului legist. Aşteptăm să primim acest raport“, spune Dan Stepanencu.
Citiţi mai mult în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite