Tulcea: O barcă s-a răsturnat în Delta Dunării. Un turist de 41 de ani din Târgu Jiu este dat dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul a dispărut sub pontonul din Crişan
Turistul a dispărut sub pontonul din Crişan

În ambarcaţiune se aflau cinci persoane, dintre care una nu poate fi găsită. Accidentul s-a produs la Crişan în jurul orelor 8.00. Costantin Rădoacă (41 de ani) din Târgu Jiu nu este de găsit. Poliţia Navală îl caută în continuare. Un scafandru va extinde căutările.

UPDATE 14.10. Cei patru turişti se pregăteau să plece. Veniseră pentru un weekend la pescuit, iar acum  băiatul din Crişan îi ducea spre pasager pentru a pleca la Tulcea. Ştefan Grigore, şeful Poliţiei Transporturi Tulcea, spune că accidentul a fost cauzat de condiţiile meteo total nefavorabile.

„Tinerii vroiau să plece acasă, se retrăgeau deja.  Au urcat în barcă şi, chiar când au pornit, din cauza vântului puternic, s-a oprit motorul, iar barca a fost izbită puternic de ponton. Patru dintre cei cinci pasageri ai bărcii au reuşit să se apuce de parâmele de la ponton, dar unul, din păcate, nu a reuşit. A căzut sub ponton şi nu este de găsit. Bărbatul din Crişan care îi conducea spre pasager avea permis pentru barcă, nu consumase băuturi alcoolice. Dar este foarte posibil să fie cercetat pentru ucidere din culpă“, spune Ştefan Grigore.

Familia persoanei care, cel mai probabil, a decedat, a fost anunţată. Rămâne de văzut dacă scafandrii vor reuşi să îl găsească pe Constantin Rădoacă. Din câte spun cei care încă mai audiază martori şi mai fac cercetări la faţa locului, prietenii lui Constantin sunt şocaţi de cele petrecute astăzi dimineaţă.

UPDATE 12.55.
Constantin Rădoacă, zis Coco, era un patron din localitatea Ţicleni. Acesta avea împreună cu fratele lui o spălătorie auto şi o firmă de contrucţii.

UPDATE 12.35.
Barcagiul este un localnic din Crişan. Eugen Jicu (45 de ani) îi ducea pe cei patru turişti la pescuit. Toată lumea a rămas la momentul de faţă în Crişan, pentru declaraţii. Bărbatul de 41 de ani încă nu a fost găsit.

UPDATE 11.05.
Cazul este anchetat Poliţia Transporturi Navale Sulina. Şeful de post, Eugen Novac, spune că toţi cei patru turişti aveau în jur de 40 de ani şi erau din Târgu Jiu. Cei trei turişti care s-au salvat nu au necesitat intervenţii medicale. În ceea ce îl priveşte pe cel de-al patrulea, Constantin Rădoacă (41 de ani) din Ţicleni (lângă Târgu Jiu), acesta este căutat în continuare.
„Va ajunge şi un scafandru care să exindă cercetările. Noi avem oameni în teren pentru a îl găsi pe al patrulea turist, dat dispărut. Restul persoanelor, trei turişti şi un localnic, sunt în afara oricărui pericol“, a declarat Eugen Novac, şeful Poliţiei Navale Sulina. La momentul de faţă cei trei turişti sunt în continuare la Crişan.

UPDATE 9.40. Şeful Serviciului de Ambulanţă spune că localnicul şi cei trei turişti nu necesită internare. Toţi pasagerii erau bărbaţi. Poliţia caută în continuare turistul dispărut.

UPDATE 9.20.
Un echipaj al Căpităniei Sulina a plecat la faţa locului. Persoana dispărută este un bărbat. La locul accidentului a ajuns şi Poliţia Transporturi, pentru căutarea turistului.

UPDATE 9.10.
Barca răsturnată era o laguna. În ea se aflau cinci persoane, dintre care patru turişti şi un localnic (proprietarul bărcii). Au vrut să acosteze în amonte, au oprit motorul, şi, probabil din cauza curentului, barca s-a răturnat. Una dintre persoane, un turist, a căzut sub ponton şi este în continuare căutat. Cele patru persoane sunt stabile.

Turiştii au intrat în şoc hipotermic, dar la momentul de faţă sunt stabili, spune dr. Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea. La faţa locului au ajuns şalupele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.

Vom reveni cu amănunte.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite