Poliţiştii au returnat 40 de kilograme de plante etnobotanice magazinelor de vise din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şapte magazine de plante etnobotanice din Timişoara şi-au recuperat toate substanţele confiscate de poliţişti în acest an. Motivul e foarte simplu: experţii de la Bucureşti au constat că marfa vândută de comercianţii timişoreni nu conţine substanţe interzise de lege.

Surprize, surprize la acţiunea poliţiştilor timişoreni de închidere a magazinelor de vise

Poliţiştii timişoreni de la Crimă Organizată au făcut degeaba peste 25 de controale în acest an la magazinele de vise din Timişoara, majoritatea aflate în preajma şcolilor şi liceelor.  Ei au confiscat aproximativ 40 de kilograme de plante vândute adolescenţilor dornici de senzaţii tari. Asta după ce au fost sesizaţi de medicii timişoreni că adolescenţii sunt aduşi în stare gravă la spitale, deoarece consumă plante etnobotanice.

Patru tineri au ajuns la Urgenţe din cauza beţişoarelor parfumate luate dintr-un magazin de vise

Marfa a fost restituită proprietarilor

„Războiul" pornit de poliţişti s-a poticnit în analizele de la laborator.  Mai mult, zecile de kilograme de plante confiscate au fost returnate până la ultimul gram magazinelor de vise din Timişoara, deoarece s-a dovedit că marfa confiscată de ofiţerii de la Crimă Organizată nu se afla pe lista plantelor interzise de lege.

„Poliţiştii au întocmit două dosare penale, însă s-a dovedit că plantele nu erau intrezise de lege, iar dosarele au fost închise. Sesizările au fost depuse de persoane care s-au simţit rău după ce au consumat plantele. Plantele etnobotanice au fost confiscate de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică, apoi marfa este trimisă pentru expertiză la Bucureşti, la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul Poliţiei Române. În toate cazurile din Timişoara, a reieşit în urma analizelor că substanţele confiscate nu sunt interzise. Marfa a fost returnată proprietarilor, adică magazinelor de unde a fost confiscată", a declarat Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA CONTROALELE POLIŢIŞTILOR LA MAGAZINELE DE VISE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite