Patru tineri au ajuns la Urgenţe din cauza beţişoarelor parfumate luate dintr-un magazin de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petrecere care avea loc într-un apartament de pe strada Basmului din Timişoara s-a transformat într-un coşmar învăluit în fum şi halucinaţii. Trei bărbaţi şi o femeie au ajuns în perfuzii pe patul de spital din cauza unui magazin de vise.

Substanţele halucinogene bagă în spital copii din vestul ţării

Dornici să petreacă o seară de vis, mai ales că unul dintre ei îşi sărbătoarea ziua de naştere, cinci tineri timişoreni, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani, au încercat să fumeze mai multe beţişoare parfumate de tip "bonsai" cumpărate dintr-un magazin de droguri uşoare. Ştiau la ce se expun, însă au considerat că merită să se expună la riscuri.

image

Foto:Tânăra a susţinut în faţa medicilor că s-a intoxicat de la scăpări de gaz, nu de la ierburi

Au deschis pachetul şi am poştit două ţigări. Doar patru dintre petrecăreţi au gustat din drogurile legale, a cincea, în vârstă de 35 de ani, refuzând să fumeze din beţişoare pe motiv că "în viaţa ei nu a pus gura de ţigară".

image

Foto: În componenţa ţigărilor-beţişoare parfumate se află şi salvia, extrem de toxică

Femeia a plecat pentru câteva minute din camera în care a avut loc petrecerea. După câteva minute după ce au aprins beţişoarele halucinante, pe când s-a întors în cameră, prietenii timişorencei se simţeau extrem de rău. Cu toţii au intrat în panică şi au sunat la 112, anunţând că au fost intoxicaţi cu gaz.

image

Foto: Sărbătoritul este chiar cel care a cumpărat beţişoarele

Ajunşi în apartamentul care găzduia aniversarea de 22 ani a unuia dintre tineri, medicii au găsit mai multe beţişoare şi ţigări.  Singura martoră care a putut da explicaţii medicilor, a recunoscut din start ce s-a întâmplat, pe când victimele susţineau sus şi tare că de vină pentru starea lor ar fi o ţeavă de gaz. Cei patru tineri au fost intubaţi şi transportaţi de urgenţă la spital.

image

Foto:Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a încercat şi el drogurile legale de... poftă

Înainte să plece de pe strada Basmului, locul unde a avut loc întâmplarea nefericită, medicii au luat şi mai multe probe ale plantelor etnobotanice pe care le-au fumat tinerii.

image

Foto:Femeia de 35 de ani este singura care nu a fumat, fiind cea care a chemat ajutoarele

Poliţiştii spun că vor deschide o anchetă pentru a vedea dacă magazinul de vise de unde au fost cumpărate beţişoarele parfumate are autorizaţie, iar dacă produs poate fi considerat un drog legal. Cele patru victime îţi vor petrece noaptea în patul de spital.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite