HĂRŢUIRE PENALĂ Cum te vânează banca cu Poliţia chiar dacă îţi plăteşti ratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul Cosmin Săvescu, de 27 de ani, s-a trezit pe lista neagră a Biroului de Credite şi este hărţuit de doi ani prin tribunale,deşi susţine că îşi plăteşte ratele lună de lună pentru creditul de 10.000 de euro luat de la BCR. Banca a făcut plângere penală împotriva sa, Poliţia şi Parchetul l-au declarat nevinovat, dar avocaţii BCR îl vânează şi cer judecarea lui pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri

Mile Cărpenişan este "vânat" dincolo de moarte de recuperatorii de credite ai BRD

Coşmarul lui Cosmin Săvescu a început cu un credit de 10.000 de euro, luat în 2007. Tânărul, care lucra ca şofer la o firmă timişoreană, a luat banii de la BCR ca să îşi cumpere o maşină şi să se apuce de taximetrie. Deşi îşi plătea ratele, după un an, BCR Bucureşti a făcut plângere penală împotriva lui Cosmin, acuzându-l că a luat creditul cu acte false. "Urmarea verificărilor întreprinse de bancă, firma angajatoare e luată în evidenţă de plătitor de contribuţii pentru salariaţi în 2008, drept pentru care considerăm că aceste credit a fost obţinut în urma completării frauduloase, prin falsificarea de documente", se arată în plângerea penală a BCR depusă la Parchet în august 2008.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a constat că firma are documentele în regulă, Cosmin a demonstrat la Poliţie că îşi plăteşte ratele, iar după doi ani de cercetări, în martie 2010, procurorii au respins plângerea penală a BCR, pentru că nu a găsit falsuri şi pentru că tânărul îşi plăteşte ratele.

Motociclistul vânat în mormânt timp de doi ani de BCR şi de recuperatori


La proces de ziua lui


Banca nu a acceptat înfrângerea şi a făcut plângere la Judecătoria Timişoara împotriva rezoluţiei procurorului, solicitând ca tânărul care îşi plăteşte ratele să fie trimis în judecată."Am fost la Judecătorie şi am depus mărturie, iar Judecătoria mi-a dat dreptate şi a respins cererea băncii. Banca a făcut recurs, iar în 10 ianuarie 2011, adică de ziua mea, sunt citat la Tribunalul Timiş, ca să depun din nou mărturie. O să îmi petrec ziua de naştere pe holurile tribunalului, ca să repet acelaşi lucru. Că îmi plătesc ratele şi că banca îşi bate joc de mine", a spus tânărul.

Cosmin Săvescu regretă acum că a luat creditul de la BCR şi nu înţelege de ce banca în hărţuieşte. ""Este o bătaie de joc. Mă poartă aiurea prin tribunale. Eu am luat credit de 10.000 de euro şi am calculat că până la urmă plătesc băncii 21.000 de euro. Am vrut să îmi transfer creditul de la BCR la ING, dar am aflat că nu pot, pentru că între timp am ajuns şi pe lista neagră a Biroului de Credite", a mai povestit tânărul.

Alţi doi colegi ai lui Cosmin, care au lucrat la firma respectivă şi au luat credite în aceeaşi perioadă, sunt şi ei hărţuiţi de bancă, fiind şi ei vânaţi de bancă în cadrul acelaşi proces. Deşi sunt cu ratele la zi, Bogdan Bacoş, de 27 de ani, care a luat un credit de 14.000 de euro şi Alina Stănciulescu, de 23 de ani, cu un credit de 14.500 de euro, au plângeri penale pe numele lor şi umblă de doi ani prin tribunale. În plângerea penală făcută pe numele celor trei, banca precizează că ei nu au restanţe la plata creditelor, dar cu toate acestea solicită trimitea lor în judecată.

EXCLUSIV  Mile Cărpenişan a câştigat de dincolo de moarte războiul cu recuperatorii de credite BRD

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite