AUDIO Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni: judecătorii o protejează pe grefiera care uită să trimită citaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Judecătoriei Deta şi magistratul care judecă procesul ucigaşului de bani gata au purtat o convorbire despre cum să protejeze identitatea grefierei care a uitat să trimită citaţii, pentru ca numele ei să nu apară în presă.

Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni primeşte ameninţări cu moartea

Reporterii Adevărul de Seară din Timişoara au surprins o convorbire între preşedinta Judecăriei Deta, Lavinia Chiriac şi judecătorul Claudia Molnar, care îl judecă pe Claudiu Hauptmann, tânărul care a ucis şase oameni în cel mai grav accident rutier din ultimii ani din Banat. Reporterii Adevărul de Seară au sunat-o marţi pe preşedinta Judecătoriei pentru a verifica informaţia conform căreia o grefieră a uitat să trimită citaţiile, iar din acest motiv procesul de marţi a fost amânat în octombrie.

Liceanul de bani gata care a ucis cu 160 km/h i-a şocat până şi pe medicii legişti: "Au explodat inimile în cele patru victime


Reporter: Am înţeles că procesul a fost amânat astăzi pentru că doamna grefier a uitat să trimită citaţiile şi nu s-a îndeplinit procedura.  

Laura Chiriac: Nu ştiu, că eu nu am fost eu în şedinţă, acum chiar nu pot să vă răspund la întrebarea asta.

Reporter: Vă puteţi interesa? Să revin? Pe cine ar trebui să întreb dacă se verifică informaţia asta?

Laura Chiriac: Staţi puţin... (vorbeşte cu judecătorul Claudia Molnar) Unul de la ziarul Adevărul, care întreabă că au auzit ei că astăzi s-a amânat pe considerentul că grefiera a uitat să trimită citaţiile. E adevărată informaţia asta? El ştie că nu am judecat eu, dar vrea să ştie cine poate să îi confirme această informaţie. Eu ce să îi zic? Îi zic că este completul la deliberare şi nu poate fi deranjat. Să-i zic că asta e motivul? Cine a uitat? Moni? (nr. grefiera de şedinţă, Monica Mihăiescu) Dacă îi zic, bagă articol în presă. Să-i zic aşa? Sau ce să îi zic? Îi zic să sune mâine....

(Ridică receptorul): Completul este la deliberare cu cauzele pe care le-au scos acuma şi doamna judecător nu îmi poate răspunde la întrebări pentru că trebuie să facă pronunţări în şedinţă publică.

Grefierul Monica Mihăiescu nu a fost de găsit la Judecătoria Deta pentru a-şi spune punctul de vedere. Deşi şefii ei au spus că grefiera era la serviciu, ea nu a fost de găsit la telefon pentru ca să explice de ce nu atrimis citaţiile.

Liceanul de bani gata care a ucis şase oameni: „Am fost implicat fără voia mea în incident. Maşina s-a defectat"

Judecătoarea lui Hauptmann: „Ne puneţi într-o situaţie nu tocmai plăcută"

A doua zi, am sunat la judecătorul Claudia Molnar, care îl judecă pe Hauptmann şi care a ezitat într-o primă fază să ne spună numele grefierei care a făcut greşeala. „Nu au fost trimise citaţii pentru părţile care de regulă nu se prezintă. Asiguratorii... De ce vreţi să ştiţi cine este grefiera? Numele ei este pe lista de şedinţe, şedinţa e publică. Ne puneţi aşa într-o situaţie nu tocmai plăcută. Este vorba despre Monica Mihăiescu", a spus judecătorul Claudia Molnar, când a fost întrebată despre identitatea grefierei care nu a trimis citaţiile.

EXCLUSIV Poliţia despăgubeşte un şmecher căruia i-a luat permisul pentru că a trecut pe roşu

Preşedina judecătoriei: „Nu este singurul dosar în care s-a omis vreodată să se trimită citaţii"

Judecătorul Laura Chiriac, preşedintele Judecătoriei Deta, spune că grefiera nu o să fie sancţionată. „Deocamdată nu am fost sesizată. Ar trebui să ne sesizeze preşedintele completului, cu o acţiune disciplinară, cu o cercetare. Dar nu este singurul dosar în care s-a omis vreodată să se trimită citaţii. Apar, mai ales când sunt 50, 60 sau 70 de dosare pe rol. Apar şi scăpări din astea. Până în prezent nu am fost sesizaţi cu o asemenea acţiune", a spus judecătorul Laura Chiriac. „Şi care e problema că aţi auzi că am vorbit cu doamna Molnar. Ea nu are obligaţia să discute cu presa. Probabil că pe viitor nu o să discute cu dumneavostră. Doamna are foarte multe dosare pe rol care pentru dumneai sunt la fel. În acest dosar se face presiune pe presă. Şi nu cred că este ok să se facă presiune pe presă", a mai spus judecătorul Laura Chiriac.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Verdictul experţilor: vitezomanul ucigaş circula cu 160 de kilometri pe oră

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite