Dascăli cu note de repetenţi vor ajunge să predea elevilor din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 23 la sută dintre cadrele didactice care au susţinut examenul pentru ocuparea unui post în şcolile timişene nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5. Cu toate acestea, chiar şi prfoesorii cu notele cele mai mici vor putea ocupa posturi în şcolile timişene.

Citeşte şi:

Mai bine educatoare acasă decât învăţătoare navetistă

Care şcoli scapă de comasare şi care îşi închid definitiv porţile

Dascălii de nota 1 sau 2 au şanse să primească ore chiar dacă acestea sunt la şcoli diferite. În Timiş sunt disponibile 920 de posturi netitularizabile şi aproape 1.600 de posturi libere incomplete. Acestea urmează să fie ocupate de dascălii care au ales să participe la repartizarea de anul acesta cu notele de anul trecut, dar şi de cei 980 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare în această vară.

După ce că o mare parte dintre candidaţi au părăsit sala de examen, un număr îngrijorător de dascăli au luat note mici. „Nu s-a pregătit lumea şi nu am fost motivaţi deloc. Notele sunt cea mai mare dovadă că oamenii sunt nemulţumiţi, nu te motivează cu nimic ca să intri în sistem", a spus Monica Severineanu, de 27 de ani, profesor.  La repartizarea posturilor care are loc astăzi şi mâine la centrele de examen din Timişoara, cadrele didactice vor primi posturi în funcţie de nota obţinută la concurs. Chiar şi aşa din cauza lipsei de posturi titularizabile, puţinii profesori foarte buni din judeţ vor ajunge să concureze pentru jumătăţi de normă şi posturi de suplinitor cu dascălii de 5. „Parcă e un zid de fier care se interpune. Faci tot ce poţi şi îţi sunt închise porţile în nas", a spus Mihaela Panduru, de 39 de ani, singura profesoară din judeţ care a aobţinut nota 10 la titularizare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite