Medicii au făcut alianţă cu profesorii şi luptă împotriva magazinelor de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de vise au parte de încasări substanţiale
Magazinele de vise au parte de încasări substanţiale

Consilierii locali, medicii din spitalele timişorene şi acum şi dascălii s-au unit pentru a  pune capăt fenomenului magazinelor de vise. În ultima perioadă, numărul cazurilor de tineri care ajung pe patul de spital din cauza drogurilor legale a crescut simţitor. 

Inspectorii şcolari au discutat cu reprezentanţii municipalităţii problema din ce în ce mai amplă a magazinelor care vând produse etnobotanice. „Sunt foarte multe magazine în apropierea unităţilor şcolare", a spus Francisc Halasz, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Profesorii s-au alarmat după ce au primit semnale de la medicii din Timişoara care atrag atenţia asupra faptului că tot mai mulţi tineri sunt consumatori şi ajung în stare gravă la spital. „Sunt multe, în medie unul pe săptămână. Uneori vin doi, trei, alteori nu e niciun caz. Sunt multe în raport cu ce a fost până acum. Îngrijorător este fenomenul şi îngrijorător este că aceste magazine sunt în buricul târgului. Am pornit o iniţiativă comună şi încercăm să găsim o soluţie", a spus Mihai Gafencu, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului „Louis Ţurcanu" din Timişoara.

Cum îţi vând coşmaruri magazinele de vise

Poliţiştii au returnat 40 de kilograme de plante etnobotanice magazinelor de vise din Timişoara

Problema magazinelor de vise şi soluţii care să ţină situaţia sub control sunt discutate chiar acum în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local.

Medicii atrag din nou atenţia asupra pericolului la care se expun tinerii care consumă produse etnobotanice. „Într-adevăr ele sunt cele aşa zise permise, dar asta nu înseamnă că nu-ţi fac foarte rău", a mai spus medicul Mihai Gafencu.

Urmăriţi timisoara.adevarul.ro pentru a afla ce decizii se iau în privinţa magazinelor de vise.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite