BĂNĂŢENII DE IMPORT VORBESC DESPRE ROMÂNIA Ziua de 1 Decembrie văzută de un chinez, un congolez şi un arab, toţi timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre străinii care sunt alături cu sufletul de Ziua României se află şi trei cetăţeni care s-au născut la mare distanţă de ţara noastră: chinezul Chen Ming, kuwitianul George Abdo şi congolezul Zitou Manza Matsimouna.

EXCLUSIV Un filantrop sud-african încearcă de șase ani să devină cetățean român

Fenomenul imigraţiei a fost caracterizat de un număr în creştere de cetăţeni străini care, din diferite motive, au intrat în România. Dacă în 1995 circa 4.500 persoane au intrat în ţara ca imigranţi, în 2001 numarul lor a ajuns la 9.500, conform siteului mighealth.net. Timişoara a fost mereu o poartă pentru studenţii străini. Mulţi dintre ei au rămas în România sau au revenit după o perioadă.

Chen Ming este unul dintre asiaticii care au ales să trăiască la Timişoara. De aproape 20 de ani, chinezul locuieşte departe de familia sa. Administrator la o firmă ce produce materiale de construcţii, Ming respectă ziua de 1 decembrie şi, alături de toţi angajaţii săi. „Ştiu că e Ziua Naţională a României şi e zi liberă. Astăzi nu fac decât cumpărături pentru sărbători”, a spus Chen Ming.

Viaţa în Timişoara a chinezului Chen Ming: “Am fost în toate colţurile lumii, dar România e unică”

Kuweitianul George Abdo a venit în România în 1980, ca student la Facultatea de Electronică şi Calculatoare. După studii s-a întors acasă, însă a fost nevoit să fugă după izbucnirea războiului cu Irak. „Mă simt, în proporţie de 95 la sută, român. M-am căsătorit cu o româncă şi am doi copii”, a spus patronul unui centru comercial din bazarul de pe strada Brâncoveanu.

Un kuweitian a devenit timişorean cu acte în regulă: "Mă simt 95 la sută român"

Congolezul Zitou Manza Matsimouna este student la Facultatea de Arte şi a ales să sărbătorească şi el Ziua Naţională a României. Studentul timişorean, alături de soţia şi de fetiţa lui, în vârstă de doar cinci luni, are de gând să organizeze o mare cină în familie. „E sărbătoare şi mă mulţumesc să stau alături de familia mea”, a spus Zitou.

Zitou Manza Matsimouna sărbătoreşte Ziua Naţională a României în stil congolez

Chen Ming
image
Zitou Manza Matsimouna
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite