Viaţa în Timişoara a chinezului Chen Ming: “Am fost în toate colţurile lumii, dar România e unică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chen Ming este unul dintre asiaticii care au ales să trăiască la Timişoara. De aproape 20 de ani, chinezul locuieşte departe de familia sa dar nu regretă nicio clipă că s-a stabilit printre bănăţeni. De Ziua Naţională a României, Ming a ales să-şi facă proviziile pentru sărbători.

Chinezul, managerul unor firme ce activează în sectorul materialelor de construcţie, respectă ziua de 1 decembrie şi, alături de toţi angajaţii săi, şi-a luat o zi liberă. "Ştiu că e Ziua Naţională a României şi e zi liberă. Astăzi nu fac decât cumpărături pentru sărbătorile ce vin în curând", a spus Chen Ming.

Marea pasiune a chinezului este bucătăria şi acesta nu pierde nicio ocazie să gătească pentru prietenii de aici sau pentru rudele sale care îl vizitează de la mii de kilometri depărtare. "O să primesc prieteni şi familia la sărbători şi atunci o să gătesc. O să fac o umplutură", a spus bărbatul. Chen Ming este inginer proiectant electronist şi este managerul a două firme mari din judeţ. Înainte să ajungă la Timişoara, bucătarul de 53 de ani a locuit în Bolivia, Argentina, Rusia şi chiar în Ungaria.  „Am fost în toate colţurile lumii, dar România e unică. Nu spun că ţara aceasta, care până la urmă este şi ţara mea, este perfectă, însă majoritatea oamenilor care o locuiesc au suflet mare şi se zbat pentru ideile lor. Eu nu regret că m-am stabilit aici. Pot spune că m-am îndrăgostit de oraşul de pe Bega", a spus Chen Ming.

Chen Ming

Afacerist în Banat

Chinezului îi place compania timişorenilor, printre care şi-a făcut numeroşi prieteni. „Îmi place să merg la vânătoare cu prietenii mei, timişorenii. E un sport relaxant, care îţi testează atenţia şi puterea de decizie. În plus, ai ocazia să cunoşti o serie de personalităţi diferite şi să îţi dezvolţi gândirea". În urmă cu aproape 20 de ani, când s-a stabilit în capitala Banatului, chinezul a profitat de oportunităţile pieţei economice şi spiritul de afacerişti al bănăţenilor. „Eu am mizat pe afacerile în domeniul construcţiilor şi pe cele în domeniul muzicii şi echipamentelor video. Am avut această oportunitate şi am ales să profit de ea. Timişorenii sunt oameni buni, cu un suflet mare, care întotdeauna au ştiut să vadă partea bună din lucrurile rele. Bănăţenii sunt oameni muncitori, cărora nu le este frică de oportunităţi", mai spune chinezul.

Bucătar pasionat

Oricât de ocupat ar fi cu firmele pe care le conduce, chinezul îşi găseşte mereu timp pentru bucătărie şi a concurat chiar la competiţii serioase de gastronomie, unde s-a remarcat cu reţetele lui unice. „O specialitate chinezească nu poate fi bună dacă nu respectă cel puţin unul din cele trei criterii: design, miros, gust. Ca să ajungi însă să respecţi toate cele trei criterii, ai nevoie de timp şi de ustensile speciale, majoritatea de porţelan. Oricum, şi mâncarea românească e genială", conchide Chen.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite